De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Equatoriaal Guinea

Beste reistijd Equatoriaal-Guinea


Beste reismaanden Equatoriaal-GuineaDe beste reistijd voor Equatoriaal-Guinea zijn de maanden november tot en met januari. De temperatuur ligt dan het laagst met ongeveer 30 graden. De maanden februari tot en met april zijn de warmste maanden in Equatoriaal-Guinea. Het regenseizoen vindt plaats tussen de maanden juni en oktober.

Klimaat Equatoriaal-Guinea

Het klimaat van Equatoriaal-Guinea is tropisch en wordt gekenmerkt door een hoge luchtvochtigheid, veel regen en een stabiele temperatuur het gehele jaar. In Equatoriaal-Guinea is het gehele jaar warm, met temperaturen op of licht boven de 30 graden. In de avond koelt het meestal af, tot een temperatuur van 21 graden in de ochtend. Ook wanneer het regent of geregend heeft, zijn de temperaturen wat lager. De hoge luchtvochtigheid in het land, zorgt ervoor dat het er al vrij snel benauwd of klam aanvoelt.

Hoogseizoen Equatoriaal-Guinea

Equatoriaal-Guinea is onontdekt door toeristen, buiten de grote steden bestaan er zeer weinig tot geen hotels of restaurants die voor westerse bezoekers voldoende comfort en een minimum aan hygiënische voorzieningen bieden. Ook in Malabo en Bata is het hotelaanbod beperkt. Voor reizen naar toeristische trekpleisters zoals het eiland Bioko en op het vasteland zijn vergunningen nodig die soms moeilijk te verkrijgen zijn.

Regenseizoen Equatoriaal-Guinea

Op het eiland Bioko valt de meeste regen vanaf juli tot en met november. Op het vasteland valt de meeste regen in de maanden april en mei en oktober en december. In het regenseizoen kan soms hevige onweer losbarsten met overstromingen en aardverschuivingen tot gevolg.

Equatoriaal-Guinea bezienswaardigheden

Equatoriaal-Guinea heeft een prachtige natuur, is erg groen met regenwouden. In Nationiaal Park Monte Alén komen onder andere berggorilla’s, chimpansees, olifanten en krokodillen voor.
Ook vind je er meerdere prachtige stranden. Op de stranden van Ureca komen in het droge seizoen schildpadden aan land om eieren te leggen. Ook hoofdstad Malabo is een bezienswaardigheid met vele gebouwen uit de koloniale tijd.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy