De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Estland

Beste reistijd Estland


Beste reismaanden EstlandDe beste reistijd voor Estland zijn de maanden april tot en met oktober, waarin het door de noordelijke ligging van Estland in de maanden mei tot en met juli lang licht is met veel zonuren. In de zomer zijn de nachten zeer kort.

De hoofdstad Tallinn wordt het beste bezocht in de zomermaanden. Van juni tot en met half augustus is het daar vaak zeer aangenaam weer. De meest geschikte maand om naar Talinn te gaan is augustus. Een algemene regel voor landen die vrij noordelijk liggen, is dat de zomers er heerlijk lang licht zijn, maar de donkere periode in de winter juist ook erg lang is met slechts enkele uren daglicht per dag.

Wintersporten in Estland is zeer goed mogelijk en wordt steeds populairder bij toeristen. De wintersportgebieden in Estland zijn sneeuwzeker vanwege de geografische ligging. Estland is daarbij vooral bekend om de cross-country ski-trails.

Beste reismaanden Estland

Klimaat Estland

Estland heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor de zomers mild zijn en de winters koel. Door de invloed van de warme Golfstroom is het in Estland gemiddeld wel warmer dan in de buurlanden. De westelijke zeewinden zorgen voor een relatief warme winter en een koele zomer. Overdag wordt het op warme dagen maximaal ongeveer 25 graden. In de winter kan het bij een oostelijke luchtstroom uit Rusland koud worden met temperaturen tot -10 graden.

In juli is het in Estland het warmst, met een gemiddelde dagtemperatuur tussen de 16 en 18 graden. Januari is de koudste maand, met een gemiddelde temperatuur tussen de -7 en -2 graden. In de wintermaanden valt er regelmatig sneeuw die ook voor langere tijd blijft liggen.

De maanden november tot en met februari vrij donker en grauw, met een gemiddelde van 3 zonuren per dag. Van mei tot en met juli schijnt de zon het meest met ongeveer 10 uur per dag.

Hoogseizoen Estland

Het hoogseizoen in Estland is in de maanden juli en augustus. Wintersporten kan in Estland van december tot en met maart.

Regen in Estland

Regen kan er in Estland het hele jaar door vallen, met een gemiddelde jaarlijkse hoeveelheid neerslag in de lager gelegen gebieden iets minder dan in Nederland en juist iets meer in de hoger gelegen delen. In de maanden juli tot en met november valt er iets meer regen dan in de andere maanden. December is maand met de meeste neerslag (waaronder ook sneeuwval) en mei is de maand met de minste regen.

Estland bezienswaardigheden

Estland is een land met een bijzondere cultuur. Bijzonder om te bezoeken zijn de verschillende kerken en kastelen van Estland. Ook de hoofdstad Talinn biedt veel historische gebouwen en een bijzondere sfeer met Russische invloeden. In Estland is verder veel bosgebied te vinden, waar nog beren, wolven en lynxen voorkomen.

Lahemaa National Park is een groot park met bossen, stranden, moerassen, rotsachtige gebieden en watervallen. Natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Bezoek ook het heilige meer van Otepää, Charles’s Kerk en de Grotten bij Helme.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy