De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Ethiopië

Beste reistijd Ethiopië


Beste reismaanden EthiopiëDe beste reistijd voor Ethiopië zijn de maanden oktober tot en met februari. Het noorden van Ethiopië kent een ander klimaat dan het zuiden, waardoor de beste reistijd voor Ethiopië deels afhangt van je bestemming binnen het land. Het noorden van Ethiopië heeft een regenseizoen in onze zomermaanden. Hoewel er flinke buien kunnen vallen is reizen in het noorden goed te doen. In de Omo-vallei is het in onze zomermaanden juist weer droog. Het zuiden van Ethiopië heeft een kort regenseizoen in de maand november en rond eind maart en begin april. Door de regenval in die maanden kunnen de wegen soms slecht begaanbaar of zelfs volledig onbruikbaar zijn.

Beste reismaanden Ethiopië

Klimaat Ethiopië

Ethiopië ligt dicht bij de evenaar, maar slechts enkele delen van het land kennen een tropisch klimaat, vooral in de westelijk gelegen laagvlakten. In maanden februari tot en met april loopt de temperatuur op tot 40 graden.

De rest van het bergachtige land heeft een gematigd klimaat, vooral vanwege de hoogte. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen tussen de 5 en 20 graden. Met name het midden, waar het Ethiopisch Hoogland ligt is koeler. Het regenseizoen loopt van juni tot september. De meeste regen valt in de bergen.

In de regio ten noorden van Addis Abeba duurt het droge seizoen van oktober tot mei. De gemiddelde temperatuur ligt vrij constant rond de 18 graden, maar de maanden december en januari zijn wat koeler. In de maanden april tot en met juni is het juist wat warmer. In het zuiden liggen de temperaturen beduidend hoger.

Hoogseizoen Ethiopië

In Ethiopië komen nog niet veel toeristen. De nationale parken worden veel minder bezocht dan de andere parken van Oost-Afrika. Er is geen sprake van een echt hoogseizoen in Ethiopië.

Regenseizoen in Ethiopië

De hoogvlakte kent een lang en een kort regenseizoen. Het lange regenseizoen duurt van eind juni tot eind september en leidt regelmatig tot overstromingen en weggespoelde wegen. In de maanden maart tot en met mei regent het ook, maar veel minder dan tijdens het grote regenseizoen. Het Rift-dal kent hetzelfde regenseizoen als de hoogvlakte.

Zuid-Ethiopië (de Omo-vallei) kent een kort regenseizoen in de maand november en rond eind maart en begin april. Februari tot en met juni is het kleine regenseizoen en juli tot en met september het grote regenseizoen.

Visum Ethiopië aanvragen

Vraag nu online uw visum voor Ethiopië aan. U kunt uw aanvraag voor Ethiopië eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag.

Ethiopië bezienswaardigheden

Een groot deel van Ethiopië is een hooggelegen plateau, dat wordt omgeven door laaggelegen woestijn. De gemiddelde hoogte van het plateau (het Hoogland) is meer dan 2000 meter. De Ethiopische hooglanden worden doorsneden door de Rift Vallei. In het zuidwesten van Ethiopië vind je savanne en regenwouden.

Het centrale plateau is tijdens het regenseizoen in juli en augustus groen en vruchtbaar. In september en oktober vind je er veel wilde bloemen. Bekijk in het noorden van Ethiopië de Blauwe Nijl en het Tana meer. Ook de Tis Isat waterval is een bezoek waard, de locals noemen het ‘water dat rookt’. Na het regenseizoen valt het water 45 meter over een breedte van 400 meter. Het Simien gebergte is ook prachtig, met toppen tot boven de 4000 meter.

Lalibela staat bekend om de rotskerken. Je vindt er 11 uit de rotsen gehakte kerken en een van de bekendste bezienswaardigheden van Ethiopië. Het achtste wereldwonder.

In het zuiden van Ethiopië tref je lokale stammen, waar vrouwen nog schotels in hun lip dragen. Ook zijn hier mooie nationale parken te vinden. In het nabijgelegen Balegebergte komt de Ethiopische wolf voor. In de Omovallei zie je savannen, bergen, woestijn, heuvels en bossen. Apen, krokodillen, nijlpaarden en vele vogels komen hier voor. Maar ook hier wonen bijzondere stammen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy