De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Fiji

Beste reistijd Fiji


Beste reismaanden FijiDe beste reistijd voor Fiji zijn de maanden mei tot en met oktober. Wat temperatuur betreft zijn de eilanden van Fiji het hele jaar goed te bezoeken, met temperaturen tussen 25 en 30 graden. Het regent vaker in de maanden november tot en met maart, waarbij in de periode vanaf januari tot en met maart zelfs tropische stormen kunnen voorkomen. Fiji is een eilandengroep die bestaat uit maar liefst 332 eilanden, waarvan er ongeveer 110 bewoond zijn. Het grootste eiland is Vanua Levu. De meeste eilanden zijn echte tropische paradijzen. Fiji ligt ongeveer tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii, midden in de oceaan.

Beste reismaanden Fiji

Klimaat Fiji

Fiji kent twee seizoenen: een warm en natter seizoen van november tot en met april (zomer op Fiji) en een iets koeler en droger seizoen van mei tot en met oktober (winter op Fiji). Op Fiji heerst een tropisch klimaat, waardoor de temperatuurverschillen het hele jaar door niet zo groot zijn.

In het droge seizoen is het op Fiji erg aangenaam, met temperaturen rond 25 graden. Het verschil in temperatuur is in beide seizoen niet heel groot, maar vanwege het risico op neerslag en tropische stormen in het warme seizoen is de reisperiode van mei tot en met oktober beter geschikt voor een vakantie naar Fiji. In de nachten schommelt de temperatuur doorgaans het hele jaar rond de 20 graden.

Hoogseizoen Fiji

Vooral het droge seizoen van mei tot en met oktober is de tijd waarin de meeste mensen Fiji zullen bezoeken. In de rustige maanden (tussen februari en maart en in november) als de schoolvakanties in Fiji en Australië afgelopen zijn, kun je korting krijgen bij de meeste hotels.

Uitzondering op de regel in het laagseizoen is dat het Op Fiji tussen midden december en midden januari juist weer erg druk kan zijn, waarin de prijzen hoger liggen en vliegtickets ook duurder zullen zijn.

Regenseizoen Fiji

Het regenseizoen loopt van de maanden november tot april, met het hoogtepunt vanaf half december. Tijdens het regenseizoen regent het bijna elke dag op Fiji, hoewel de buien meestal niet erg lang duren. Desondanks kan de regen overlast veroorzaken, omdat ze soms erg heftig kunnen zijn. Fiji heeft verder een orkaanseizoen dat begint met de regentijd, maar met de grootste kans op een orkaan in de maanden maart en april.

Fiji bezienswaardigheden

Op Fiji vind je echte droomeilanden, met witte stranden, palmbomen en een heerlijk klimaat. Ontspannen, cocktails drinken en eventueel duiken. Ga eilandhoppen en bezoek enkele bewoonde en onbewoonde eilanden van Fiji. De hoofdeilanden zijn Viti Levu en Vanua Levu, waar je op Viti Levu de hoofdstad Suva vindt. Hier woont bijna de helft van alle inwoners van Fiji. De stad heeft veel koloniale gebouwen. Ook het Colo-I-Suva regenwoud met meertjes, felgekleurde vogels, watervallen en tropische planten is zeer de moeite waard om te bezoeken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy