De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Filipijnen

Beste reistijd Filipijnen


Beste reismaanden FilipijnenDe beste reistijd voor de Filipijnen zijn de maanden november tot en met mei. Deze maanden zijn tevens het droge seizoen op de Filipijnen, waarin het wat koeler is dan de andere maanden. Mei is desondanks al meestal de heetste maand, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot 38 graden. In december en januari is het over het algemeen het koelst, maar kan het halverwege december toeristisch erg druk worden in verband met Kerst. Het regenseizoen op de Filipijnen loop van juni tot en met oktober, waarbij er behoorlijk veel regen kan vallen en harde windstoten geen uitzondering zijn.

Beste reismaanden Filipijnen

Klimaat Filipijnen

Op de eilanden van de Filipijnen heerst een tropisch klimaat met vrij hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. De heetste maand is mei, in de laaggelegen gebieden. In december en januari is het meestal rond 25 graden, maar nog wel met een hoge luchtvochtigheid. Enkele gebieden in de Filipijnen (Bohol, Negros en Cebu) zijn minder afhankelijk van de seizoenen.

De Filipijnen kennen het hele jaar hoge temperaturen, waarbij de temperatuur meestal enkele graden boven 30 graden Celsius ligt. graden. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het bijna altijd wel warmer dan het is. In de berggebieden Luzon en Mindanao wordt het over het algemeen minder heet dan in de lager gelegen gebieden. Hier schommelt de temperatuur tussen een aangename 21 en 25 graden.

Hoogseizoen Filipijnen

Vanaf december tot en met april is het toeristisch hoogseizoen voor westerse en Aziatische toeristen. In april en mei hebben Filipijnse schoolkinderen vakantie. Rondom kerst is de drukste periode op de Filipijnen, net als de week voor Pasen. Ruim van tevoren reserveren is dan aan te raden. Tijdens het hoogseizoen is het verstandig om voor (duik) bestemmingen met een beperkte hoeveelheid hotels zeker reserveren.

Regenseizoen Filipijnen

Het regenseizoen in de Filipijnen is niet geschikt voor een reis. In andere landen is de omgeving dan vaak mooi groen, maar in de Filipijnen loop je het risico op tyfonen. Vermijd deze maanden dus. Het regenseizoen loopt in de Filipijnen in de meeste delen van juni tot oktober. De intensiteit verschilt per regio. Het oosten kent bijvoorbeeld geen echt droog seizoen, waarbij er juist van november tot en met januari meer neerslag valt. In het westen, waar de hoofdstad Manilla ligt, is er wel een duidelijk droog seizoen kent. Het natte seizoen loopt daar van mei tot oktober. Het regenseizoen in de Filipijnen wordt ook wel de moessonperiode genoemd, waarbij het soms dagen aaneengesloten regent. Het regenseizoen loop van juni tot en met oktober. De regen komt meestal aan het eind van de middag en kan zeer heftig zijn. Na enkele uren klaart het meestal weer op.

Filipijnen bezienswaardigheden

Manila, de hoofdstad, is leuk voor mensen die een hectische Aziatische stad willen ervaren. Waarschijnlijk vormt het het startpunt van je reis. Manila heeft zeer moderne delen, maar ook een oud centrum (Intramuros), waar je diverse historische gebouwen kunt zien. Bezoek ook de Taal vulkaan, een van de grootste hoogtepunten van de Filipijnen en ligt in de buurt van Manilla.

Wil je graag genieten van de zee en het strand? Ga dan naar het kleine eiland Boracay, met uitgestrekte zandstranden en helderblauw water. Het behoort tot de mooiste stranden ter wereld. De perfecte bestemming wanneer je wat dagen aan het strand wilt ontspannen. Ook Bohol is een tropisch eiland met prachtige stranden in het centrale deel van de Filipijnen. Hier kun je duiken en snorkelen. Tussen maart en juni kun je zelfs dolfijnen en walvissen spotten. Tubbataha Reef is de mooiste duikbestemming van de Filipijnen en tevens een van de mooiste ter wereld. Het koraal is er nog prachtig.

Ook de rijstterrassen in de Cordilleras regio zijn mooi om te bezoeken. De mooiste terrassen liggen bij Banaeu. Ook vind je hier verschillende prachtige watervallen en mooie uitzichten.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy