De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Finland

Beste reistijd Finland


Beste reismaanden FinlandDe beste reistijd voor Finland zijn de maanden maart en juli tot en met augustus, afhankelijk van je reisdoel. Wil je vooral Lapland verkennen en van de sneeuw genieten, dan zijn de maanden (eind) februari en maart geschikt. Bovendien heb je dan meer kans het Noorderlicht te zien, omdat de nachten nog vrij lang duren en je overdag al voldoende daglicht/zonuren hebt voor leuke activiteiten.

In het voorjaar is Finland nog vrij nat en modderig door al het smeltwater. Wil je Finland bezoeken wanneer alles groen is en met de grootste kans op prettig weer, dan zijn de zomermaanden juli en augustus het meest geschikt. In Zuid-Finland zijn ook de maanden september en oktober geschikt. De herfstkleuren maken Finland dan prachtig. In de maanden juni en juli heb je wel veel kans op overlast van muggen, vanwege de vele meren in Finland. Ga je vooral naar Helsinki, dan zijn de maanden mei tot en met september geschikt.

Beste reismaanden Finland

Klimaat Finland

Finland heeft warme zomers in het zuidwesten, in de rest van het land zijn de zomers koel. In de zomermaanden kan het in het zuiden bijna net zo warm worden als in Nederland, maar gemiddeld is het er ongeveer 22 graden in de zomer. Door de de warme Golfstroom in het zuiden van Finland heeft het zuiden van het land een gematigd klimaat. De winters in het zuiden zijn koud met een gemiddelde temperatuur van ongeveer -5 graden in februari.

Een groot deel van Finland is voor meer dan de helft van het jaar bedekt met sneeuw, die al begint te vallen vanaf oktober. In het noorden regent het minder dan in het zuiden en bovendien valt de meeste neerslag er in de vorm van sneeuw, waarvan de laag kan oplopen tot wel 1 of 2 meter. Omdat het in de winter veel donker is en de zon weinig kracht heeft, kan het in Finland tot wel -30 graden afkoelen, vooral in het binnenland en de noordelijke regio’s.

Hoe verder je in de zomer richting het noorden gaat, des te langer de zon blijft schijnen. Hartje zomer blijft het in Finland midden in de nacht zelfs nog vrij licht. In de winter blijft het echter de hele dag donker, met een korte periode van schemering.

Hoogseizoen Finland

Hoogseizoen in Finland zijn de maanden juli en augustus voor het hele land, van november tot maart trekken veel toeristen naar Lapland, om van het sprookjesachtige landschap en het Noorderlicht te genieten. Toch zorgt de geïsoleerde ligging van Finland ervoor dat het land vanuit Europa niet veel toeristen op bezoek krijgt. De meeste toeristen komen uit de buurlanden.

Regen in Finland

In Finland valt het hele jaar door neerslag, met een piek in augustus. De hoeveelheid neerslag neemt in Finland van zuid naar noord af. In het zuiden valt gemiddeld ongeveer 650 mm per jaar (iets minder dan in Nederland). In het noorden valt er op jaarbasis nog geen 400 mm, waarvan de grootste hoeveelheid in de vorm van sneeuw.

Finland bezienswaardigheden

Het zuidelijke deel van Finland heeft het vooral veel te bieden op het gebied van historie, cultuur en kunst, onder andere te vinden in Helsinki. De stad is prachtig gelegen aan de Baltische Zee. Bekijk er zeker de indrukwekkende Uspenski Kathedraal, de grootste orthodoxe kathedraal van West-Europa.

Het noordelijke deel is het gebied van de prachtige ongerepte natuur, het Noorderlicht en het genieten van winteractiviteiten in de sneeuw, zoals langlaufen, sneeuwscooter rijden en rendiersafari’s in Lapland.
Finland staat vooral bekend om de tienduizenden meren en eilandjes. Bezoek er de nationale parken, de heuvelkam Punkaharju in het merengebied Saimaa en de Ålandeilanden in de Oostzee.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy