De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Drones tegen haaien in Australië

Flinke investeringen om haaienaanvallen in Australië te voorkomen


26 oktober 2015

De Australische staat New South Wales gaat onder meer drones, sonar en helikopters inzetten om in het zomerseizoen in Australië te voorkomen dat strandgangers aangevallen worden door haaien. Meer dan de helft van alle aanvallen gebeuren in deze staat.

Tot nu toe werden al 13 mensen zonder aanleiding aangevallen door haaien, waarvan helaas een aanval met dodelijke afloop. In heel Australië zijn in 2015 tot nu toe al 21 haaienaanvallen geregistreerd. In heel 2014 waren dat er slechts 11.

Technologie

New South Wales investeert 16 miljoen Australische dollar (ruim 10 miljoen euro) in technologie om haaienaanvallen te voorkomen in de vorm van luisterposten langs de kust en op risicogebieden. Daarnaast wordt ook geïnvesteerd in het testen van nieuwe methoden om haaienaanvallen te voorkomen, zoals netten in het water en slimme boeien met sonar-uitrusting.

Haaien met zendertje

Ook wordt het SharkSmart app-project verlengd. Daarbij worden haaien voorzien van een zendertje en kunnen ze gevolgd worden in de SharkSmart-app. Al met al hoopt men hiermee het risico op haaienaanvallen sterk te verminderen. Wil je binnenkort down-under? Bekijk dan de beste reistijd voor Australië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy