De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Frankrijk

Beste reistijd Frankrijk


Beste reismaanden FrankrijkDe beste reistijd voor Frankrijk zijn de maanden mei tot en met september. De gemiddelde temperatuur schommelt in die reisperiode in heel Frankrijk tussen de 21 en 28 graden. De meeste kans op zon en warmte heb je in de maanden juli en augustus, maar het kan dan vooral in Zuid-Frankrijk erg heet worden. Bovendien kunnen de Franse kustregio’s in deze zomermaanden erg druk zijn, aangezien het voor de Fransen zelf, maar ook veel Europese en Nederlandse toeristen een zeer populaire bestemming is.

Beste reismaanden Frankrijk

Klimaat Frankrijk

In de zomer is het weer in Frankrijk bijna altijd erg aangenaam. Niet voor niets kiezen veel Nederlanders ervoor om naar (Zuid)-Frankrijk af te reizen. De verschillen in het weer in Frankrijk kunnen vrij groot zijn en temperaturen kunnen van West-Frankrijk naar Oost-Frankrijk of Noord-Frankrijk naar Zuid-Frankrijk wel 20 graden verschillen. Frankrijk is eenn van de grootste landen van West-Europa, waardoor het land verschillende klimaattypes kent, onder meer door de invloed van de Atlantische Oceaan, die steeds minder wordt naarmate je naar het binnenland reist. Ook de Middellandse Zee en de aanwezigheid van bergen hebben invloed op het klimaat.

Het zuidoosten van Frankrijk kent een mediterraan klimaat, met zachte winters en hete zomers. De Pyreneeën en de Alpen hebben vanwege de grote hoogtes een hooggebergteklimaat en het overgrote deel van Frankrijk heeft een zeeklimaat.

Juli en augustus zijn de warmste en droogste maanden, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 27 graden. In juni en juli schijnt de zon echter het meest. De koudste maanden zijn januari en december, waarin het gemiddeld nog maximaal 7 graden wordt.

Waar het mediterrane klimaat heerst, zijn de zomers droog en warm en de winters zacht en vochtig. De temperaturen kunnen hier hoog oplopen tot 35 graden. De minste regen valt in juli en de meeste neerslag valt in het voor- en najaar.

Hoogseizoen Frankrijk

Het hoogseizoen in Frankrijk zijn de maanden juli en augustus. Zowel op de Franse wegen als in de verschillende accommodaties wordt het dan erg druk. Vooral op de zaterdagen in juli en augustus is het druk op de weg. Ook de prijzen van hotels en campings liggen in het hoogseizoen over het algemeen flink hoger dan buiten de maanden juli en augustus.

Regen in Frankrijk

In Frankrijk kan het elke maand regenen, al valt er in de zomer doorgaans minder neerslag dan tijdens de andere maanden. In zuidoost Frankrijk, langs de kust tussen Spanje en Italië regent het veel minder dan in de rest van Frankrijk. De meeste neerslag valt in het voor- en najaar. De Côte D’Azur is veruit het zonnigste gebied van Frankrijk.

In Frankrijk valt ook regelmatig sneeuw, vooral in de bergen. Het aantal sneeuwdagen loopt langzaam van west naar oost op. Aan de kust met de Atlantische Oceaan sneeuwt het zelden. In de Alpen ligt bijna gegarandeerd sneeuw tussen december en april. De beste periode om er op wintersport naar Frankrijk te gaan is van maart tot en met april.

Frankrijk bezienswaardigheden

Maak een stedentrip naar Parijs en bezoek de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Sacre Coeur, het Louvre en de Champs-Élysées. Buiten Parijs vind je Disneyland en het Paleis van Versailles.

In het bergachtige en vulkanische gebied het Centraal Massiefkun je raften, bergbeklimmen en wintersporten. De Jura, aan de grens met Zwitserland is bekend om de grotten, beekjes en bergen. Ideaal voor een actieve wandel- of fietstocht.

Zonliefhebbers komen aan hun trekken bij de Cote d’Azur, aan de Middellandse Zee. Hier liggen steden als Marseille en Nice, met de mooiste stranden van Frankrijk. Ook Bordeaux en omgeving, aan de westkust van Frankrijk, is een goede zonbestemming.

Bezoek ook de Franse Alpen, voor een actieve vakantie of wintersportvakantie.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy