De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Frans Polynesie

Beste reistijd Frans Polynesië


Beste reismaanden Frans PolynesiëDe beste reistijd voor Frans Polynesië zijn de maanden mei tot en met oktober, dat ook de droge en wat koelere periode voor de eilandengroep is. Frans Polynesië ligt tussen Australië en Zuid-Amerika in, met Pepeete als hoofdstad. De eilanden Tahiti en Bora Bora zijn de meest bekende eilanden. Ook deze eilanden horen bij de groep van Frans Polynesië. Tussen november en maart is het vochtig en heet, met korte dagelijkse buien en soms een tropische storm. In het droge seizoen regent het minder en zijn de temperaturen iets lager.

Beste reismaanden Frans Polynesië

Klimaat Frans Polynesië

Het klimaat van Frans Polynesië is tropisch, met het gehele jaar door vrij stabiele en aangename temperaturen. De passaatwinden matigen het klimaat, waardoor de gemiddelde temperatuur op Frans Polynesië rond de 27 graden ligt, met een watertemperatuur van 26 graden. In de archipels in het zuiden is het iets koeler. In de winter in onze zomermaanden juli en augustus dalen de temperaturen tot 22 graden.

Hoogseizoen Frans Polynesië

Tijdens het franse vakantieseizoen in de maanden juli en augustus komen er veel Fransen naar Frans Polynesië toe en kan het moeilijk zijn om een verblijfsplaats te boeken.

Regenseizoen Frans Polynesië

De regentijd begint in november en duurt tot en met maart. De meeste regen valt in de maanden december tot en met februari. Daarbij geldt vanaf januari dat er tropische stormen kunnen voorkomen.

Frans Polynesië bezienswaardigheden

De meeste mensen zullen Frans Polynesië bereiken via de hoofdstad Papeete op het eiland Tahiti. Hier vind je prachtige stranden, een helderblauwe zee en temperaturen tussen 22 en 33 graden, afhankelijk van het seizoen. Je kunt er watersporten beoefenen, waaronder duiken en snorkelen, maar ook klimmen en wandelen in de binnenlanden. Onder water zie je tal van vissen in de meest uiteenlopende kleuren, een ideale duikbestemming! Moorea en Bora Bora behoren tot de mooiste eilanden van Frans Polynesië.

Moorea is een bergachtig, driehoekig eiland, op ongeveer 17 kilometer van Tahiti. Je kan er de 900 meter hoge Rotui beklimmen, een bezoek brengen aan de watervallen van Afareaitu of gewoon genieten van je strandverblijf. In Moorea bevinden zicht tal van luxehotels en prachtige baaien.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy