De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Gabon

Beste reistijd Gabon


Beste reismaanden GabonDe beste reistijd voor Gabon zijn de maanden juni tot en met september. Gedurende deze periode is het droog en het minst warm met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. In de andere maanden wordt het gemiddeld wat warmer, met temperaturen rond 29 graden. Eventueel zijn de maanden december en januari ook geschikt, omdat er dan een korte droge tijd is. De temperatuur en luchtvochtigheid ligt dan wel hoger dan in de reisperiode juni tot en met september.

Beste reismaanden Gabon

Klimaat Gabon

Het klimaat van Gabon is tropisch, warm en vochtig. De gemiddelde dagtemperatuur is het hele jaar door vrij stabiel, met temperaturen rond 27 graden. Het lange droge seizoen duurt in Gabon van mei tot en met september, maar hoewel het er dan bijna niet regent, is de luchtvochtigheid wel zeer hoog.
De tweede droge periode in Gabon is in de maanden december en januari, waarin je vaak kunt genieten van helderblauwe luchten en de kleine hoeveelheid regen.

De verschillende seizoenen in Gabon zijn het lange droge seizoen in mei tot en met september, een kort regenseizoen van oktober tot en met november, gevolgd door een korte droge tijd in de maanden december en januari, waarna het drie maanden durende lange regenseizoen van februari tot en met april duurt.

Hoogseizoen Gabon

Het toerisme is in Gabon nog niet echt ontwikkeld, waardoor er in Gabon geen sprake is van een toeristisch hoogseizoen. Wel zullen de meeste toeristen afreizen in de periode juli en augustus, in verband met het vakantieseizoen in West-Europa. De voorzieningen voor toeristen zijn vaak wat primitiever dan in de wat meer toeristische bestemmingen in Afrika.

In de hoofdstad Libreville zijn er desondanks goede hotels, veel kantoorgebouwen en luxe winkels. Libreville en Gabon is dan voor toeristen ook relatief duur, vergeleken met de rest van Afrika.

Regenseizoen Gabon

Gabon kent twee te regenseizoenen, een korte in de maanden oktober en november en een langere van drie maanden van februari tot en met april. In het kleine regenseizoen is er vooral sprake van korte en hevige regenbuien gevolgd door zon, terwijl in het lange regenseizoen echte stormen kunnen voorkomen.

Gabon bezienswaardigheden

In Gabon vind je een nog vrijwel ongerepte wildernis met heuvels in het binnenland, bedekt door een weelderig oerwoud. Direct aan de kust ligt het Loango National Park, waar je kunt genieten van de zee, savannes, tropisch woud, rivieren en lagunes. Hier komen walvissen, schildpadden en groot wild zoals olifanten en nijlpaarden voor, die je zelfs op het strand tegen kunt komen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy