De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Gambia

Beste reistijd Gambia


Beste reismaanden GambiaDe beste reistijd voor Gambia zijn de maanden november tot en met april, als je ook het binnenland wilt bezoeken. De kustgebieden hebben minder last van de regentijd van half juni tot en met half oktober, dus die zijn het gehele jaar door te bezoeken voor een zonvakantie. Ook liefhebbers van exotische vogels komen in Gambia aan hun trekken in het binnenland aan weerszijden van de Gambia-rivier.

Beste reismaanden Gambia

Klimaat Gambia

De temperatuur in Gambia is vrij stabiel rond gemiddeld 30 tot 32 graden het hele jaar door. Enkele uitschieters tot 40 graden zijn mogelijk, maar zijn een uitzondering. In het binnenland wordt het vaak warmer dan aan de kust bij Banjul, de hoofdstad.

In Gambia zijn erg duidelijk twee seizoenen te onderscheiden: het droge en het regenseizoen. Het regenseizoen duurt van half juni tot en met half oktober, waarbij het ongeveer de helft van alle dagen een aantal uren regent. Op de dagen dat het niet regent is de luchtvochtigheid wel extreem hoog en voelt het klam aan in Gambia. De natuur is in deze periode het mooist en er bloeien veel bloemen en planten. In de droge tijd regent het vrijwel niet.

Hoogseizoen Gambia

Het hoogseizoen loopt in Gambia van november tot mei.

Regenseizoen Gambia

Gambia kent een duidelijk regenseizoen van half juni tot en met half oktober, waarbij de meeste regen in de maanden juli tot en met september valt. De luchtvochtigheid is in deze periode het hoogst. Tijdens de regentijd regent het niet aan een stuk door, maar regent het een aantal uren, waarna de zon weer begint te schijnen.

Gambia bezienswaardigheden

Gambia is het kleinste land van Afrika, dat grenst aan de Atlantische Oceaan en Senegal. Het is een lange strook land van ongeveer 250 kilometer lang en enkele tientallen kilometers breed aan weerszijden van de Gambia-rivier. Bij de rivier komen vogel- en natuurliefhebbers aan hun trekken.

De hoofdstad Banjul is de hoofdstad van Gambia en een leuke havenplaats. Bezoek de Grote Moskee en de Albert markt. Ook de stranden van Gambia zijn prachtig!

In het Bijilo Park zijn naast vogels ook apen te zien. Maak een safari en bekijk deze dieren. Bij Wassu en Kerbatch zijn steencirkels te bekijken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy