De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Georgië

Beste reistijd Georgië


Beste reismaanden GeorgiëDe beste reistijd voor Georgië zijn over het algemeen de maanden april tot en met mei of september tot en met oktober. Door in deze maanden te reizen vermijd je de meeste regenval, de hete zomer of de ijskoude winter in de hoger gelegen gebieden. Georgië heeft verschillende klimaten, waardoor de ideale reistijd sterk kan verschillen. Aan de kust van de Zwarte Zee heerst een subtropisch klimaat met het hele jaar door veel regen en hoge temperaturen. In het oosten zijn de winters juist koud en de zomers heet. Het grootste deel van Georgië is het hele jaar goed te bezoeken, met de beste periode in het voor- en najaar.

Beste reismaanden Georgië

Klimaat Georgië

Er zijn in Georgië drie verschillende klimaten te vinden: een subtropisch klimaat in het westen, een steppeklimaat in de Kleine Kaukasus en een hooggebergteklimaat in de bergen.

Aan de Zwarte Zee heerst een mediterraan klimaat en zijn er subtropische planten te vinden. In de zomer kan het in Tbilisi erg warm en vochtig zijn. In Tbilisi wordt het in de zomer maximaal 30 graden en in de winter blijft het 6 graden boven nul.

Door de grote hoogteverschillen in Georgië zijn er veel verschillen in temperatuur. In de bergen is het in de zomer aangenaam met temperaturen rond de 20 graden, maar in de winter is het er koud en kan de temperatuur dalen tot wel -30 graden. In de winter zorgen de bergen van de Kaukasus ervoor dat de koude lucht uit Rusland Georgië niet inkomt.

Hoogseizoen Georgië

Regenseizoen Georgië

Georgië ken geen regenseizoen.

Georgië bezienswaardigheden

Langs de Zwarte Zee zijn uitstekende mogelijkheden voor een een zon- en strandvakantie. Onder andere in de buurt van de stad Batoemi aan de Kaukasische riviera liggen enkele mooie stranden.

Bezoek de hoofdstad Tbilisi, prachtig gelegen tussen verschillende bergketens van de Kaukasus. Ga naar het oude fort Narikala, van waaraf je een prachtig uitzicht over de stad hebt. In Tbilisi staan veel kerken, synagogen en musea. In het midden van Georgië, in de Kleine Kaukasus, ligt het nationale park Borjomi-Charagaoeli, een van de grootste nationale parken in Europa en Azië. Ook bergbeklimmers komen aan hun trekken in de bergen van de Kaukasus.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy