De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Ghana

Beste reistijd Ghana


Beste reismaanden GhanaDe beste reistijd voor Ghana zijn de maanden december tot en met februari. Het West-Afrikaanse land kent een tropisch klimaat, waarbij het aan de kust in het zuidoosten warm en relatief droog is. In het zuidwesten is het voornamelijk heet en vochtig. In het noorden is het droog. De dagelijkse temperaturen schommelen tussen de 25 en 35 graden. Naar het noorden toe, waar het landschap meer open is en de invloed van de Sahara zich laat voelen, wordt het droger en warmer. In juli en augustus zijn de meeste plaatsen tropisch warm met een hoge luchtvochtigheid.

Beste reismaanden Ghana

Klimaat Ghana

Ghana kent een tropisch klimaat en ligt iets ten noorden van de evenaar. Kort samengevat is het er vochtig en warm in het zuiden en heet en droog in het noorden. Aan de kuststrook zorgt de zeewind voor een beetje verkoeling.

Er bestaat een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen begint ongeveer eind augustus en eindigt medio februari. Van december tot maart waait vanuit het noordoosten een droge wind, de Harmattan. Die zorgt ervoor dat het minder vochtig wordt met warme dagen en koude nachten in het noorden. In het zuiden wordt pas in januari iets van de Harmattan gemerkt. De warmste maand is in de meeste gebieden maart. De gemiddelde temperatuur in Ghana is ongeveer 28 graden.

Vooral in het noorden van Ghana valt er maandenlang geen regen. Het zuiden van Ghana is veel vochtiger, waardoor er ook het gehele jaar regen kan vallen. Om deze reden zijn in het zuiden tropische wouden te vinden, terwijl het noorden is begroeid met savannebos dat in het regenseizoen groen en in het droge seizoen bruin kleurt.

Hoogseizoen Ghana

Ghana is nog niet door het toerisme ontdekt, waardoor er geen sprake van een echt toeristisch hoogseizoen is.

Regenseizoen Ghana

Ghana kent twee regenseizoenen, van april tot en met juni en een korter seizoen van september tot en met oktober. In de praktijk betekent dat het om de paar dagen meestal tegen de avond een paar uur flink regent.
In het noorden loopt het regenseizoen van april tot oktober. In het zuiden van april tot juni en in september en oktober. Aandachtspuntje: in het droge seizoen van december tot maart, waait de Harmattan vanuit de Sahara over het land, waardoor er continu een soort zandmist in de lucht kan hangen.

Ghana bezienswaardigheden

Bezoek de hoofdstad Accra, die voor Afrikaanse begrippen modern is, met vele musea. Buiten Accra is de typisch Afrikaanse sfeer snel te proeven.

Kumasi is een andere grote stad in Ghana en door de goudmijnen een van de rijkere steden in Ghana. Ook is het een centrum voor de cacaoteelt en hardhout. Bezoek hier ook de Kejetia Market, de grootste openluchtmarkt van West-Afrika met een chaotische verzameling van kleding, groente, fruit en souvenirs.
In Ghana zijn ook verschillende prachtige nationale parken te vinden. Mole National Park is een van de populairste. Hier vind je veel olifanten. Maak dus zeker een wandel- of jeepsafari door een van de parken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy