De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Griekenland

Beste reistijd Griekenland


Beste reismaanden GriekenlandDe beste reistijd voor Griekenland zijn de maanden mei tot en met juni, en september tot en met oktober. In de lente is het zeewater nog koel, maar in het najaar aangenaam warm. In de zomer wordt het in Griekenland heet en druk. Als je dat geen probleem vindt, zijn de zomermaanden juli en augustus ook geschikt. Op de Griekse eilanden is het vaak wat koeler dan in het binnenland, waardoor het in de zomer nog erg aangenaam kan zijn. De winters in Griekenland zijn zeer mild, maar er valt dan meer regen. Griekenland is daarmee geen overwinterbestemming zoals Spanje en Portugal dat in Zuid-Europa wel zijn.

Lees verder over het klimaat van Griekenland met klimaattabel of kies een specifieke bestemming in de lijst voor de beste reisperiode voor jouw bestemming.

Beste reisperiode Griekenland: steden en Griekse eilandenBeste reismaanden Griekenland

Klimaat Griekenland

Griekenland kent een mediterraan klimaat met droge zomers en milde winters waarin regelmatig regen valt. Op de vlakten in het binnenland is een landklimaat, waar de zomers warm en de winters koud zijn.
Er zijn grote verschillen tussen het vasteland, de bergachtige gebieden en de grote hoeveelheid Griekse eilanden. De lente is over het algemeen de mooiste tijd om Griekenland te bezoeken, maar wil je graag genieten van een zonvakantie, dan is het najaar erg geschikt vanwege de hogere zeewatertemperatuur.

Griekenland heeft het warmste klimaat van alle Zuid-Europese landen, en in de zomer wordt het in hete periodes tot wel 45 graden warm, vooral in het binnenland. Op Kreta schijnt de zon overdag bijna het gehele jaar en wordt het vrijwel nooit kouder dan 15 graden.

Hoogseizoen Griekenland

Het hoogseizoen op Griekenland is gedurende de zomervakantie van juli tot en met augustus. Vooral op de populaire eilanden wordt het dan druk. Wil je toch rust in het hoogseizoen? Boek dan een reis of accommodatie op een van de rustigere (minder bekende) eilanden. Vooral in het naseizoen van september tot en met oktober kun je op de meeste plaatsen in Griekenland en op de eilanden genieten van meer rust, de Griekse cultuur en zon, zee en strand.

Regen in Griekenland

Het regent in Griekenland vooral in de winter. De heftige regenbuien in de winter zijn meestal van korte duur. De zon zal zich snel weer laten zien.

Griekenland bezienswaardigheden

In Griekenland is erg veel te beleven. Trek door de Samariakloof op Kreta, of ga duiken in zee. Op bijna elk eiland zijn hiervoor mogelijkheden. Ook kun je een tochtje per boot maken en een van de vele grotten ontdekken. De meeste daarvan bevinden zich op Kreta.

Ook op het vasteland heeft Griekenland veel te bieden. Bezoek Athene, met de Akropolis, het Parthenon en Agora. Ook Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland is zeer de moeite waard.

Beklim de mythische berg Olympus, waar volgens de oude Grieken Zeus woonde.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy