De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Athene

Beste reistijd Athene


De beste reistijd voor Athene zijn de maanden maart tot en met mei en vanaf half september tot en met eind oktober. Na mei stijgt de temperatuur snel en in augustus kunnen de temperaturen gemakkelijk oplopen tot 40 graden. In de eerste helft van augustus gaan de meeste inwoners van Athene naar de koelere eilanden. In september kan het nog zomers warm zijn met af en toe wat regen, oktober betekent meestal heerlijk zomerachtig herfstweer.

De ideale maanden voor een stedentrip naar Athene zijn het voor- en najaar, waarin de temperatuur nog steeds tussen 29 en 33 graden schommelt. Ben je niet van plan om aan het strand te liggen, dan is ook de winter in Athene nog aangenaam, met temperaturen rond 14 graden. Ook vlak voor de kerstdagen Athene een erg geschikte stad voor een stedentrip.

Beste reismaanden Athene

Klimaat Athene

Het klimaat van Athene is een mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters. In juli en augustus kunnen de temperaturen gemakkelijk stijgen tot 40 graden en hoger. Door de hitte heeft de stad in de zomer ook vaak met smog en luchtvervuiling te maken. Gelukkig zorgt in de zomer de Meltemi-wind zo nu en dan voor verkoeling.

In de wintermaanden liggen de gemiddelde maximumtemperaturen rond de 14 graden. Toch sneeuwt of regent het ook regelmatig in de winter.

Hoogseizoen Athene

Het hoogseizoen in Athene loopt van mei tot en met september. De meeste hotels vind je rondom de Acropolis in de wijken Plaka en Psiri. In het hoogseizoen liggen de prijzen hoger dan in de rest van het jaar. Wanneer je in de maanden juli en augustus in Athene wilt verblijven is het verstandig om tijdig te reserveren.

Regenseizoen Athene

De meeste neerslag valt in Athene tussen november en maart. Doordat Athene in de schaduw van de Parnithaberg ligt, is het er wel veel droger dan in de rest van Europa. In de winter kun je er zelfs zo nu en dan sneeuw verwachten.

Bezienswaardigheden Athene

Athene is een stad met veel historie en historische bezienswaardigheden. In het centrum vind je er veel dicht bij elkaar Ook de Akropolis, het Akropolismuseum, de Plaka, het Herodion amfitheater en Ermou street liggen op loopafstand van elkaar. De andere bezienswaardigheden van Athene zijn met de metro eenvoudig en snel te bereiken.

Tijdens een bezoek aan Athene mag je zeker niet missen: de Akropolis, het Akropolis museum, Agora met prachtige ruïnes en de tempel Theseion, Metropolis, een fraaie Griekse kathedraal.

Het Kasariani klooster, was het rijkste klooster van Griekenland. Bij Plaka Monastiraki kun je lekker rondlopen in de buurt rond de Akropolis. Bezoek ook het monument uit de 2e eeuw Philopappou, de Lycavittos heuvel met uitzicht over Athene en Akropolis en het kerkje. Eleusis is een van de belangrijkste ruïnes. Bezoek zeker Marathon met de twee tempels bij Ramnous.

Hotels zijn er in Athene meer dan voldoende en variërend van eenvoudig tot luxe met een schitterend uitzicht op de Akropolis. Tijdens een stedentrip in Athene kun je een wandeling prima combineren met het openbaar vervoer. Culturele bezienswaardigheden zijn er in overvloed en ook kun je shoppen op het moderne Ermou street of op de markt van Monastiraki.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy