De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Corfu

Beste reistijd Corfu


De beste reistijd voor Corfu zijn de maanden half juli tot en met half september voor een heerlijke strand- en zonvakantie. Voor natuurliefhebbers is de beste reistijd vanaf half april tot en met juli erg geschikt. Vanaf september is het aangenaam warm met veel zon en minder wind dan in de hete maanden juli en augustus. September is een prima maand voor nazomeren en buitenactiviteiten. Vanaf oktober neemt de neerslagkans sterk toe en de winter op Corfu van november tot en met februari is vooral nat.

Beste reismaanden Corfu

Klimaat Corfu

Het klimaat van Corfu is Mediterraans. Over het algemeen betekent dit een zeer aangenaam klimaat, maar in de zomermaanden kan de temperatuur af en toe ook boven de 40 graden uitkomen en in de winter kan het zelfs vriezen. Omdat Corfu een eiland is zijn de verschillen met het vasteland van Griekenland wel wat minder extreem. De winters zijn doorgaans nat en de zomers overwegend droog. De beste reistijd voor Corfu hangt af van je reisdoel.

Klimaat Corfu in het voorjaar
De eerste mensen wagen zich meestal vanaf maart in zee. In het voorjaar kan het op Corfu nog wel vrij koud zijn, maar er zijn al een redelijk aantal dagen met een heerlijke zon. De natuur laat zich in het voorjaar van haar mooiste kant zien: Corfu staat heel mooi in bloei en het eiland is prachtig groen. Overal vind je prachtige kleuren van wilde bloemen. Vanaf april is het lenteweer met aangename dagtemperaturen en weinig regen. De nachttemperatuur kan nog wel rond het vriespunt liggen. Vanaf mei is het echt lekker warm en zonnig en is er veel minder kans op regen. De zee is rustig en de natuur op Corfu is nu op zijn mooist. Een prima maand voor buitenactiviteiten.

Klimaat Corfu in de zomer
Vanaf juni zijn de dagen lekker warm, al prima om aan het strand te gaan liggen en geschikt voor zonvakanties. In juni is het nog niet zo druk op Corfu. Vanaf juli wordt het warm tot zeer warm, maar waait er vaak wel een stevige wind (de Maestros). Daardoor blijven de temperaturen draaglijk, deze stevige noordwestenwind zorgt voor een aangename verkoeling. Maestros houdt vaak een paar dagen aan. Soms waait de warmere wind, de Sirocco uit het zuidoosten. September is warm met veel zon en minder wind.

Klimaat Corfu in de winter
Vanaf oktober is het op Corfu najaar, maar nog wel overwegend zonnig met aardige dagtemperaturen. Er is grotere kans op neerslag en ’s nachts is het fris. De dagen worden kort. In november is het wisselvallig weer met een grote kans op neerslag. December en januari zijn instabiel met veel neerslag en koude wind. In het zuiden zijn er nog wel dagen met temperaturen boven de 20 graden. Vanaf februari is het warmer weer met meer zon dan in januari.

Hoogseizoen Corfu

Het hoogseizoen op Corfu loopt van juli tot en met augustus. Het zeewater kan juli en augustus 25 graden of warmer zijn en met een dagtemperatuur van 32 tot 35 graden zorgt de zee voor een lekkere verkoeling. In de nachten blijft het 23 tot 25 gradenRegenen doet het in deze zomermaanden eigenlijk niet. Het kan voorkomen dat het bewolkt is en soms een klein spatje regen of een korte flinke hoosbui.

Regenseizoen Corfu

Corfu kent geen echt regenseizoen, maar voornamelijk de maanden november tot en met februari zijn regenachtig. In het voorjaar en de zomer valt er zeer weinig neerslag op Corfu.

Bezienswaardigheden Corfu

Veel dorpen langs de kust veranderen in de zomermaanden in badplaatsen gericht op toeristen uit binnen- en buitenland. Corfu heeft een stad Kerkyra (Kerkira) en verder veel dorpen verspreid over het hele eiland. Kerkyra is het middelpunt van het eiland. De afstand naar Kerkyra is nooit meer dan 55 kilometer en vrijwel altijd binnen twee uur te doen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy