De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Heraklion

Beste reistijd Heraklion


De beste reistijd voor Heraklion zijn de maanden begin juni tot en met september, wanneer je wilt genieten van een lekkere zonvakantie. Wel kan het dan erg warm worden, maar de zee biedt verkoeling. De temperaturen op Kreta lopen in deze periode vaak op naar 35 tot 40 graden. Voor actieve en avontuurlijke activiteiten is het dan over het algemeen te warm.

Voor een actieve vakantie is de beste reistijd voor Heraklion in de reisperiode vanaf mei tot en met begin juni. Begin mei is er echter zeker nog geen garantie op goed weer en kan er vaak nog een verraderlijke wind staan.

Beste reismaanden Heraklion

Klimaat Heraklion

Het klimaat van Heraklion is een mild mediterraan klimaat met zachte winters en ongeveer 300 dagen zon per jaar. In de winter kunnen er echter ook soms barre omstandigheden in het noorden voorkomen. Heraklion is de hoofdstad van Kreta en ligt centraal aan de Noordkust van het eiland. Het is een van de grootste steden van Griekenland.

Hoogseizoen Heraklion

Het hoogseizoen op Heraklion loopt van juli tot en met augustus. Reserveren van accommodaties is verstandig.

Regenseizoen Heraklion

Vooral in de wintermaanden december tot en met februari kan het in Heraklion flink wisselvallig zijn. Dagen met regen komen regelmatig voor. In de zomer is het in Heraklion vrijwel droog.

Bezienswaardigheden Heraklion

Door de centrale ligging, goede verbindingen met het vasteland en Europa en de aanwezigheid van veel hotels, is Heraklion meestal het beginpunt van een reis naar Kreta. De stad biedt veel afwisseling. Maak een wandeling langs de haven, de oude Venetiaanse vestingwallen, de gezellige markt, de winkelstraten, de Morosini-fontein, de mooie kerken zoals de Agios Minas en Agios Titos, het grote vrijheidsplein en het indrukwekkende archeologisch museum.

Vanuit Heraklion vertrekken lijnbussen naar bijna alle bestemmingen op het eiland, dus de stad is een goed vertrekpunt voor tochten. Uiteraard mag Knossos niet overgeslagen worden als je in Heraklion bent.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy