De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Karpathos

Beste reistijd Karpathos


De beste reistijd voor Karpathos zijn voor de maanden juli en augustus voor een echte zonvakantie en strandgenieters. In de maanden mei tot en met juni en september tot en met oktober geniet je van wat mildere temperaturen. Ook de soms harde wind is ideaal voor surfers. Karpathos is wat dat betreft een echt surferparadijs.

Karpathos is het op een na grootste eiland van de Dodekanesos. Een langgerekt, smal en bergachtig eiland in Zuidoost-Griekenland, in de Egeïsche Zee, tussen de eilanden Rhodos en Kreta. Over het algemeen valt er vrij weinig neerslag ten opzichten van de nabij gelegen eilanden.

Beste reismaanden Karpathos

Klimaat Karpathos

Het klimaat van Karpathos is een mediterraan klimaat. In het late voorjaar heerst er op Karpathos een aangename temperatuur. Het is dan nog niet zo warm en vooral de natuurliefhebbers vinden in Karpathos dan een uitstekende bestemming. Wel kan het nog zo nu en dan vrij regenachtig zijn en kan de wind als fris ervaren worden.

In juli en augustus is de gemiddelde temperatuur ruim 29 graden en ook het zeewater is met bijna 27 graden lekker warm. Voor actieve vakanties is het over het algemeen te warm, maar voor een strandvakantie is het klimaat van Karpathos in de zomer zeer geschikt. Zelfs september is nog een fijne reisperiode voor Karpathos met een nog warme zee van 24 graden en gemiddelde temperatuur van bijna 26 graden. Vanaf oktober wordt het weer wisselvalliger.

De winter op Karpathos kenmerkt zich door regenachtige periodes. De temperaturen komen zelden onder de 5 graden.

Hoogseizoen Karpathos

Van een echt hoogseizoen is op Karpathos geen sprake. Het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Wel zijn de maanden juli en augustus over het algemeen wat drukker.

Regenseizoen Karpathos

Regen valt op Karpathos vooral in de wintermaanden van december tot en met februari. De winter op Karpathos verloopt regenachtig en is wisselvallig. Gedurende het zomerseizoen valt er bijna geen druppel. Het kan er dan zeer droog en stoffig zijn. Dit is aan de auto’s te zien en er is ieder jaar weer kans op bosbranden.

Bezienswaardigheden Karpathos

Karpathos staat bekend als een van de rustigere eilanden van Griekenland. Het eiland trekt nog geen grote groepen toeristen. Er zijn vele oude vissersdorpjes en kerken. Karpathos is zeer bergachtig (tot hoogtes van 1200 meter) met een rotsachtige kustlijn. Aan deze rotsachtige kustlijn zijn vele baaitjes te vinden met zandstranden en helderblauw water.

Het zuiden heeft de meest badplaatsen, grotere dorpen en stranden. Karpathos stad (Pigadia), is de hoofdstad van het eiland en heeft de belangrijkste haven. De stad is gebouwd tegen een heuvel met een lang zandstrand. Op de top van de heuvel stond vroeger de Akropolis Poseidion.

Bezienswaardigheden op Karpathos zijn het Folklore museum in Othos, de oude christelijke basiliek in de stad Arkassa, een authentiek Karpathiotisch huis in de plaats Messohori en de steden Diafani en Olympos. Op verschillende plekken kun je graftombes vinden uit de Minoïsche en Mykeense tijd. In de plaats Vroukounda tref je overblijfselen van een stad uit de 6e eeuw voor Christus. Deze plaats is ook bekend vanwege het jaarlijkse filmfestival. Ten noorden van Karpathos ligt het kleine eilandje Saria. Hier kun je ruïnes bezichtigen die bij de historische stad Nisyros hoorden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy