De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Kos

Beste reistijd Kos


De beste reistijd voor Kos zijn de maanden april tot en met oktober. De maanden juli en augustus zijn het warmst en vooral geschikt voor zonaanbidders, de wind zorgt dan voor een heerlijke verkoeling. In het voorjaar is Kos erg geschikt voor een fietsvakantie. Het binnenland is voornamelijk vlak, maar in het noorden ligt wel een bergketen.

In juli en augustus ligt de temperatuur overdag gemiddeld rond de 32 graden, wat betekent dat het vaak erg warm is. Voor een zon- of strandvakantie zijn dit prima maanden om Kos te bezoeken. Wil je het eiland verkennen, wandelen en fietsen, dan zijn de maanden april, mei of oktober het meest geschikt.

Beste reismaanden Kos

Klimaat Kos

Het klimaat van Kos is een mediterraan klimaat. Dit betekent zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. Vanaf maart stijgt de temperatuur op Kos al snel en in april staat het kwik al boven de 20 graden. De temperatuur is er dan aangenaam en de grote toeristenstroom is nog niet begonnen. Het is er dus nog lekker rustig. Groot voordeel van een bezoek in het voorjaar is dat al het groen op het eiland in bloei staat. Je treft er groene valleien, prachtige bloemen en allerlei ander natuurlijk schoon. De felle zon en beperkte neerslag in het hoogseizoen doen al dit groen na het voorjaar in snel tempo vergaan. De beste reisperiode om Kos te bezoeken voor een actieve vakantie is in het voorjaar (april, mei) en in het najaar (september, oktober).

De gemiddelde temperatuur overdag in de zomer ligt rond de 30 graden, maar in de maanden juni, juli en augustus komt de temperatuur op Kos in de middag geregeld boven de 40 graden. De droogste en meest zonnige maanden zijn juli en augustus. Door de wind zijn juli en augustus wel geschikt voor een strandvakantie. Vanaf juli wordt het op Kos drukker met toeristen, waar in augustus de binnenlandse Griekse toeristen nog bijkomen. Kos blijft desondanks een perfecte vakantiebestemming voor de zomer met voldoende mogelijkheden tot verfrissende en afwisselende uitstapjes.

Kos is geen echte winterzonbestemming. Het toerisme op Kos is in het winterseizoen bijna dood, chartermaatschappijen vliegen niet in de winter naar Kos en buiten mooie dagen in november en april is het weer meestal niet goed genoeg voor een zonvakantie. Bovendien regent het in de winter vaak.

Hoogseizoen Kos

Het hoogseizoen op Kos loopt van juli tot en met augustus.

Regenseizoen Kos

Van een echt regenseizoen is op Kos geen sprake, maar de natste maanden op Kos zijn december en januari. In de winterperiode is het er wisselvallig.

Bezienswaardigheden Kos

Kos is zeer geschikt voor een fietsvakantie. Kos staat dan ook bekend als hét fietseiland van Griekenland en is het derde eiland in grootte van de Dodekanesos. Met een mooie haven, lange stranden en kristalhelder zeewater is het een zeer mooi eiland. Kos ligt slechts een paar kilometer van Turkije verwijderd door een zeestraat en bestaat voornamelijk uit laagland. Aan de oostkust ligt wel een hoge bergketen.

In het noorden ligt de gezellige en historische hoofdstad Kos-stad en in het westen vind je het dorp Kefalos met de bekende windmolen van Papavassilis en de ruïnes van een middeleeuws kasteel. Kos is een toeristische trekpleister. Vooral de hoofdstad Kos-stad trekt veel bezoekers door het uitgaansleven, de winkeltjes, bars en restaurants. De kustlijn van Kos is veelal rotsachtig met veel baaitjes en staat bekend om het heldere blauwe water en de vele zand- en kiezelstranden. In de wateren rondom Kos zijn veel watersporten te doen. Het eiland is een van de populairste vakantiebestemmingen van Griekenland. Jongeren komen er graag vanwege het bruisende uitgaansleven en ouderen komen er graag vanwege de mooie fietsroutes waardoor het eiland op een unieke manier ontdekt kan worden.

Centraal op het eiland ligt Antimachia en de beroemde vesting van Antimachia, gebouwd in de Venetiaanse tijd. Binnen de muren staan nog oude kerkjes en ruïnes van huizen uit die tijd, waarin de bewoners beschutting zochten tegen de aanvallen van piraten. De windmolen in het centrum aan de hoofdstraat draait nog echt en is een toeristische trekpleister. Kos is ook de geboorteplaats van Hippocrates, de grondlegger van de medische wetenschap. De boom waaronder hij les gaf staat nog steeds in het centrum van Kos-stad, het is een van de oudste bomen ter wereld.

Excursies die vanaf Kos gemaakt kunnen worden gemaakt gaan onder andere naar Turkije (Bodrum), het Griekse eiland Kos en Kalymnos, Nissyros (vulkaaneiland), Neros (een onbewoond eiland) of het grote waterpark Lido vlakbij Mastichari.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy