De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Kreta

Beste reistijd Kreta


Beste reismaanden Kreta
De beste reistijd voor Kreta zijn de maanden begin juni tot en met september voor een zonvakantie naar Kreta. Voor een actieve vakantie is de beste reistijd vanaf mei tot en met begin juni. Begin mei is er echter zeker nog geen garantie op goed weer en kan er vaak nog een verraderlijke wind staan.

De temperaturen op Kreta lopen in het hoogseizoen in de maanden juli en augustus vaak op naar 35 tot 40 graden. Voor actieve en avontuurlijke activiteiten is het dan over het algemeen te warm, maar wel zeer geschikt voor een echte zonvakantie. In september is het niet te warm en ook het zeewater heeft in september een heerlijke temperatuur van 24 tot 26 graden

Beste reismaanden Kreta

Klimaat Kreta

Klimaat Kreta

Het klimaat van Kreta is een mild mediterraan klimaat met zachte winters en ongeveer 300 dagen zon per jaar. Mocht je van rust houden en op je gemak het eiland willen bezichtigen zonder te veel andere toeristen, dan is het voorjaar op Kreta erg geschikt. Ga dan in april, vlak voordat het hoogseizoen weer begint met de daarmee gepaarde gaande drukte en hitte. In april is het op Kreta te vergelijken met de lente in Nederland: de dagen zijn dan wat langer en je ziet het eiland na de wintermaanden als het ware weer opbloeien. In april en mei is Kreta nog niet geschikt voor een zonvakantie. Tot juni is het zeewater minder dan twintig graden warm.

In de zomer zijn op Kreta periodes met temperaturen boven de 35 graden niet ongebruikelijk gedurende de maanden juli en augustus. Soms komt de thermometer zelfs boven de 40 graden uit. Voor een strandvakantie is de beste reisperiode vanaf juni tot half oktober. Kreta is een drukbezocht en toeristisch eiland, dus wil je het massatoerisme op Kreta vermijden, dan is de beste reistijd voor Kreta de maand juni of september. Je bent dan de drukte voor en kunt genieten van nog aangename temperaturen. September wordt vaak gezien als de meest aangename maand om het eiland actief te verkennen. In september is het niet te warm en ook het zeewater heeft in september een heerlijke temperatuur van 24 tot 26 graden. Voor echte zonvakanties is september al wat minder geschikt. Eind oktober is de temperatuur aan het eind van de middag minder en koelt het vaak sterk af.

Het winterseizoen op Kreta begint rond eind oktober en duurt tot ongeveer eind april. In het winterseizoen zijn vluchten naar Kreta alleen mogelijk met een overstap in de Griekse steden Thessaloniki of Athene. De temperatuur op Kreta komt in de winter niet boven de 15 graden uit en daarom bezoeken nog maar weinig toeristen het eiland. Er heersen in de winter soms barre omstandigheden in het noorden waar een periode met stevige kou geen uitzondering is.

Hoogseizoen Kreta

Het hoogseizoen op Kreta loopt van juli tot en met augustus. Reserveren van accommodaties is in deze reisperiode aan te raden.

Regenseizoen Kreta

Kreta kent geen echt regenseizoen. Vooral in de winterperiode van december tot en met februari is het op Kreta erg wisselvallig weer.

Bezienswaardigheden Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in het hele Middellandse Zeegebied. De diversiteit van het eiland maakt Kreta tot een interessante bestemming voor iedereen. Veel jongeren en ouderen gaan Kreta voor de zon, maar het is ook zeker een mooi eiland om diverse bezienswaardigheden te gaan bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het Arkadi Klooster, de Samaria Kloof, Knossos, de Lassithi Hoogvlakte, het Venetiaanse fort in Rethymnon, Heraklion, De haven van Chania of het eiland Spinalonga. Zowel natuur- als cultuurliefhebbers komen op Kreta aan hun trekken.

Veel Nederlandse jongeren bezoeken Chersonissos, dat bekend staat als de bruisende, meest levendige vakantiebestemming van het eiland, vooral door de vele uitgaansmogelijkheden. Er is een drukke boulevard met veel restaurants, (disco)bars en terrassen. Tussen Chersonissos en Heraklion ligt de uitgestrekte badplaats Gouves.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy