De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Lesbos

Beste reistijd Lesbos


De beste reistijd voor Lesbos zijn de maanden juni tot en met augustus voor zonliefhebbers en mensen die graag op het strand liggen. Voor actieve vakanties is het voorjaar van maart tot juni en de herfst van september tot november een geschikte reisperiode.

Beste reismaanden Lesbos

Klimaat Lesbos

Het klimaat van Lesbos is een mild mediterraan klimaat. De zomers zijn er erg warm een droog, de winters zijn er zacht. Lesbos staat bekend als een van de zonnigste plaatsen in Griekenland. In de zomermaanden juli en augustus zijn maximumtemperaturen van 30 graden en hoger geen uitzondering. Ook de herfst op Lesbos is erg aangenaam. Oktober heeft nog gemiddelde temperaturen van 20 graden, november 15 graden. De winter kent nooit echt lage temperaturen, gemiddeld is het er 10 graden. Het regent wel vrij veel in de winter.

In de lente vind je op Lesbos al temperaturen tussen 16 en 20 graden, met blauwe lucht en veel zonneschijn. Het voorjaar is de perfecte periode om de grote vogelrijkdom te ontdekken. Je vindt er zeer gevarieerde landschappen op een klein oppervlak: van mediterrane olijfboomgaarden tot zoutmoerassen en van naaldbossen tot schaduwrijke kloven. In het voorjaar zijn de graslanden op Lesbos bedekt met een bloemenpracht van klaprozen, margrieten en orchideeën. De lente is biedt daarmee de beste reistijd voor Lesbos voor actieve vakantiegangers en natuurliefhebbers.

De zomers op Lesbos zijn warm en droog. Temperaturen van 40 graden zijn geen uitzondering, maar de gemiddelde temperatuur ligt in de zomermaanden zo rond de 31 graden. In de zomer kan er wel een stevige wind waaien, die zorgt voor wat verfrissing. Deze zeebries maakt gedurende de hete zomermaanden op Lesbos veel goed en het geheel aangenaam.

De winter van december tot en met februari kent nooit echt lage temperaturen, gemiddeld is het er 10 graden. Het regent wel vrij veel in de winter. Als winterzonbestemming is Lesbos daarom minder geschikt.

Hoogseizoen Lesbos

Het hoogseizoen op Lesbos loopt van juli tot en met augustus.

Regenseizoen Lesbos

Vanaf november tot en met februari neemt de neerslagkans en het aantal regendagen op Lesbos sterk toe. In het voorjaar en vooral in de zomer regent het vrijwel niet.

Bezienswaardigheden Lesbos

Lesbos ligt tussen de eilanden Chios en Limnos in, dichtbij de kust van Turkije. Het is het op drie na grootste eiland van Griekenland en is dicht begroeid met pijn- en olijfbomen. Zacht glooiende heuvels en bergen die niet hoger dan 1000 meter zijn zorgen voor een prachtige omgeving.

Lesbos staat bekend om de kwaliteit van zijn olijfolie, tafelolijven en kaas. In het midden van het eiland, tussen Antissa en Sigri, vind je versteende bomen in het unieke versteende woud (petrified forest). Dit zijn sequoia’s die door een vulkaanuitbarsting met lava bedekt zijn en door erosie blootgelegd. Verder is het veelzijdige landschap is afwisselend. Het eiland heeft zes geneeskrachtige bronnen.

Mytilini, is de hoofdstad van Lesbos, met een haven, een prachtige oude burcht eneen aantal musea. Het ligt bovenop een heuvel aan zee en in de stad kennen ze geen straatnamen. Verder is de boulevard levendig en de stad vaak druk. In de zomermaanden is het hier erg gezellig en bieden de vele terrasjes ruimte aan veel toeristen. Molyvos is terecht een toeristische trekpleister met het kastro en de typische huizen met rode luikjes en oranje daken. Bij Kalloni kun je van eind oktober tot april flamingo’s zien.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy