De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Mykonos

Beste reistijd Mykonos


De beste reistijd voor Mykonos zijn de maanden april tot en met juni en van september tot begin november. Tijdens de zomermaanden juli en augustus is het warmer, wat voor bezoekers die voor feesten en het uitgaan komen en van het strand willen genieten ook een perfecte reistijd is. Voor actieve wandelaars biedt de lente het beste klimaat. De meeste toeristen bezoeken Mykonos vanwege de hippe stranden, het uitbundige nachtleven en de homovriendelijke omgeving en bars.

Beste reismaanden Mykonos

Klimaat Mykonos

Het klimaat van Mykonos is een mediterraan klimaat. Het ondervindt een grote invloed van de ligging in de Egeïsche zee. Hierdoor waait er een vrijwel constante zeewind over het eiland. Dit heeft een verkoelend effect op de warmste dagen van het jaar.

De lente is een perfecte tijd om Mykonos te bezoeken. De zon schijnt volop en de stranden zijn veel minder druk dan in de zomer. De temperaturen zijn draaglijk. In het vroege voorjaar is de temperatuur gemiddeld 15 graden. Vanaf maart regent het steeds minder. In mei kan je vrijwel elke dag genieten van veel zonneschijn en aangename temperaturen tot 25 graden. Een uistekend seizoen voor actieve vakanties. Voor een uitgaansvakantie is de zomer meer geschikt. ’s Avonds zijn de temperaturen dan een stuk prettiger en is het gezelliger en drukker in de bekende uitgaansplaatsen op Mykonos.

In juli en augustus, de warmste zomermaanden, stijgt de temperatuur tot gemiddeld 29 graden. Het regent er dan bijna niet. Temperaturen van 35 graden zijn mogelijk tijdens erg warme periodes. Deze temperaturen zijn wel draaglijk door de altijd aanwezige verkoelende zeebries. Mykonos geniet ruim 300 zonnedagen per jaar. Mede daarom is het een erg geliefde bestemming voor toeristen. Rustzoekers kunnen overigens beter voor een ander eiland kiezen, aangezien Mykonos vooral bekend staat als een party-eiland.

In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 10 tot 15 graden en er is grote kans op regen. De winter verloopt verder mild. Vanwege het onbestendige weer in de winter is Mykonos geen geschikte winterzonbestemming. Harde winden zorgen soms voor stormachtig weer zelfs voor onweer. De temperatuur in de winter kan dalen tot 5 graden. Het wordt zelden kouder, doordat het zeewater minimaal 16 graden blijft, zelfs in de winter. Dit heeft een verwarmend effect op het eiland. Tijdens de wintermaanden kan het bij uitzondering zelfs af en toe sneeuwen.

Hoogseizoen Mykonos

Het hoogseizoen op Mykonos loopt van juli tot en met augustus.

Regenseizoen Mykonos

Vanaf oktober tot februari en begin maart kan er regelmatig een regenbui vallen. De zomer verloopt over het algemeen geheel droog.

Bezienswaardigheden Mykonos

Mykonos is het Griekse partyeiland bij uitstek. Hier komen ieder jaar weer duizenden toeristen om van de kosmopolitische sfeer van het eiland te genieten en om te feesten. Mykonos is dé trekpleister geworden voor allerlei beroemdheden uit heel de wereld. Daarnaast is het eiland ontdekt door homo’s die er hun lievelingseiland van gemaakt hebben. Mykonos is verder een droog en heuvelachtig rotseiland met weinig groen en bomen.

Mykonos heeft veel kleine baaien en er zijn veel leuke bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Aleykandra heeft veel kleurrijke huisjes met houten balkons aan het water en wordt ook wel klein Venetië genoemd. Uiteraard zijn de prachtige zandstranden van Psarou, Ornos, Platis Gialos, Paranga, Paradise, Super Paradise, Kalo Livadi, Agrari en Kalafatis een grote trekpleister. Het opmerkelijke aan deze stranden is dat er overal beach bars zijn en dat er vanaf de middag al flink gefeest wordt. Aan de noord- en westkust liggen de beroemde stranden van Ftelia, Panormos, Agios Sostis, Tourlos en Agios Stefanos.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy