De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Rhodos

Beste reistijd Rhodos


De beste reistijd voor Rhodos zijn de maanden vanaf half juni, juli, augustus en september voor een heerlijke zonvakantie. Een vakantie naar Rhodos kan het hele jaar door, alleen zijn er na de herfstvakantie vaak geen directe vluchten vanuit Nederland en België te vinden. De beste reistijd naar Rhodos is mede daarom in de periode van april tot en met half oktober. Natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers komen in de maanden april, mei en begin juni het meest aan hun trekken. Ook zijn er dan nog niet zoveel toeristen op het eiland.

Beste reismaanden Rhodos

Klimaat Rhodos

Het klimaat van Rhodos is een mediterraan klimaat en kent de meeste zonuren per jaar van heel Griekenland en zelfs van heel Europa. Rhodos ligt in het zuidoosten van Griekenland in de Egeïsche Zee. Het klimaat op Rhodos typeert zich door warme droge zomers en milde winters. In de zomermaanden juli en augustus valt er nauwelijks regen en is er volop zon.

Het klimaat van Rhodos in het voorjaar is erg geschikt voor buitenactiviteiten. De beste reistijd voor Rhodos, want het is dan overdag nog niet te warm en het eiland is op zijn groenst. Op Rhodos is de gemiddelde temperatuur vanaf eind april 20 graden of warmer. In februari en maart kan het overdag met de zon erbij al zomers aanvoelen. Dagen met temperaturen rond de 25 graden zijn in deze maanden al goed mogelijk. De nachten zijn dan nog wel fris en de dagen vrij kort.

In de zomermaanden juli en augustus ligt de gemiddelde maximumtemperatuur overdag rond de 31 graden. Uitschieters naar 35 graden zijn mogelijk, maar zelden wordt er overdag 40 graden gemeten. Van juni tot en met september zorgt de Meltemi-wind uit het noordwesten langs de kusten voor een heerlijke verkoeling. In Faliraki blijft de verkoelende wind door de ligging van de baai echter vaak uit en hier worden in de zomer dan ook vaak de hoogste temperaturen gemeten.

De zee rondom Rhodos is aan de zuidkant het warmste. Bij Kallithea, Faliraki, Lindos en Tsambika is de zee meestal iets warmer dan bij Ixia, Ialyssos en Rhodos-stad. Vanaf half mei tot en met half oktober kan er prima in de zee gezwommen worden. De temperatuur van het zeewater loopt op tot 25 graden. Aan de westkust van Rhodos voelt de temperatuur vaak wat lager aan door een noordoostelijke wind en zorgt voor ideaal vakantieweer. Deze wind ontbreekt aan de oostkust waardoor het daar wat warmer uit kan vallen.

In de wintermaanden valt wel de nodige neerslag, maar bijvoorbeeld in februari zijn dagen met temperaturen van meer dan 20 graden niet uitzonderlijk. Ook in november kan het nog schitterend nazomerweer zijn op Rhodos. De dagen zijn dan wel wat korter, maar de grote horde toeristen is verdwenen. De zee is dan nog heerlijk warm en op een zonnige dag is het dan dus heel rustig genieten op Rhodos. In januari, februari en maart is de zee het koudste met een gemiddelde temperatuur van 16 graden.

Hoogseizoen Rhodos

Het hoogseizoen op Rhodos is in de maanden juli en augustus. In het voorjaar en het najaar is het op Rhodos een stuk rustiger en kunnen toeristen genieten van een actieve vakantie.

Regenseizoen Rhodos

De meeste neerslag valt in de maanden december en januari met gemiddeld 15 regendagen per maand. De minste regen valt in juli en augustus met gemiddeld 0 dagen. Rhodos is het zonnigste eiland van alle Griekse eilanden met gemiddeld 3077 uur zon per jaar. De zon schijnt het meest in juni, juli en augustus met gemiddeld 12 tot 14 uur zon per dag.

Bezienswaardigheden Rhodos

Op Rhodos is voldoende te doen: maak een wandeling door het historische Rhodos-stad en langs de haven van Mandraki. Bezoek de akropolis van Lindos en ontdek de smalle winkelstraatjes van Lindos. Loop door de groene vlindervallei met watervalletjes en verschillende vlindersoorten en ontdek de wijngebieden in het zuiden van Rhodos in Griekenland. Combineer dit alles met een heerlijke zonvakantie op Rhodos. Het eiland is bijzonder homovriendelijk en een aanrader voor iedereen die er graag eens heerlijk zichzelf wil zijn.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy