De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Samos

Beste reistijd Samos


De beste reistijd voor Samos zijn de maanden juni tot en met september voor een zonvakantie. In de zomer komt de temperatuur vaak niet boven de 34 graden, waarmee het in combinatie met een zeebries erg aanganaam is. Voor natuurliefhebbers is de periode van eind april tot en met half juni de mooiste reistijd. Het eiland is dan ook nog rustig. Het eiland Samos ligt in het oosten van Griekenland, vlakbij de kust van Turkije. Wie Samos wil bezoeken voor een actieve vakantie kan dat het beste doen in april, mei of oktober. De periode november tot en met maart is wat minder stabiel. De wintermaanden zijn ook veel natter dan het voorjaar.

Beste reismaanden Samos

Klimaat Samos

Het klimaat van Samos is een mild mediterraan klimaat. Wie eind april tot begin mei naar Samos gaat, loopt het risico dat het weer nog niet zo aangenaam is. De maand juni biedt de meeste kans op goed reisweer voor een actieve vakantie. Het eiland is dan ook nog lekker rustig. De eerste zomerse dagen worden meestel eind april of in mei geregistreerd. Vanaf eind mei is de temperatuur van het zeewater vaak al aangenaam. Ook in oktober na een warme zomer is het zeewater vaak nog heerlijk van temperatuur. Het echt warm weer is meestal te verwachten in de tweede helft van mei of de eerste helft van juni.
In de zomer is het op Samos al snel te warm om zware inspanningen te verrichten, maar kan het voor een echte zon- en strandvakantie nog wel een uitstekende bestemming zijn. De nazomer op Samos in de maanden september en oktober aangenaam. In september ligt deze nog rond 25 graden en in oktober rond 21 graden. In de zomermaanden zijn er veel zonne-uren en zijn de dagen met temperaturen van 30 graden of hoger meer regel dan uitzondering.

Sneeuwen doet het zelden op Samos. In januari zijn de pieken van de hoogste bergen op het eiland soms bedekt met een dunnen laag sneeuw en vaak van zeer korte duur. In de winter is zwemmen in de zee te koud. Wie rond de herfstvakantie naar Samos reist, loopt het risico op stevige regen en een toenemende wind.

Hoogseizoen Samos

Het hoogseizoen op Samos loopt van juli tot en met augustus.

Regenseizoen Samos

Vanaf mei tot oktober valt er vrijwel geen regen meer op Samos. Vanaf oktober vindt de overgang naar natter en koeler weer plaats.

Bezienswaardigheden Samos

Samos behoort tot de Noord-Egeïsche eilanden van Griekenland en ligt in de Egeïsche zee. Vathi is de hoofdstad van Samos. Samos is een bergachtig eiland en heeft met de Kerketefsberg en de Ampelosberg de hoogste toppen van de Egeïsche zee. Pythagorion en Kokkari zijn de populairste toeristische plaatsen van het eiland. Vanuit Samos vertrekken er regelmatig boten naar Turkije.
Bezienswaardigheden van Samos zijn de witte zandstranden, schilderachtige dorpjes, pittoreske en gezellige vissershaventjes kenmerken het Griekse eiland. Samos is mooi en groen. Excursies die kunnen worden gemaakt zijn naar de ruines van de burcht van Logothetis, Turkije (Kusadasi), Romeinse baden, wandeltocht door het dal van de Nachtegalen, de tempel van Hera en de grot van Pythagoras.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy