De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Santorini

Beste reistijd Santorini


De beste reistijd voor Santorini zijn de maanden juli en augustus voor een strand- en zonvakantie. De Egeïsche Zee zorgt voor een lekkere verkoeling en de temperatuur komt zelden boven de 35 graden. De beste reisperiode voor een actieve vakantie is van mei tot en met juni. In maart en april is het vaak nog te koel en in juli en augustus juist te warm. Bovendien is de natuur op Santorini juist in het voorjaar op haar mooist.

Door het milde klimaat zijn de temperaturen in de winter vaak nog aangenaam en zijn de zomers niet extreem warm. De wind speelt hierbij een grote rol: in de zomer waait er vaak een verkoelende wind uit het noorden. Het klimaat in de zomer kent weinig regen, een lage luchtvochtigheid en veel zonuren. Santorini ligt in de Egeïsche Zee aan de oostzijde van Griekenland.

Beste reismaanden Santorini

Klimaat Santorini

Het klimaat van Santorini is een mild mediterraan klimaat. Vanaf maart worden de dagen langer en stijgt de dagtemperatuur. Het is dan ook geen uitzondering dat het in maart en april al heerlijk vertoeven is met de zon en dagtemperaturen van twintig graden en hoger. De maanden mei en juni zijn eigenlijk de beste reismaanden. Het eiland is dan nog niet (geheel) gevuld met toeristen en de temperatuur is zowel overdag als ‘s nachts aangenaam. Neerslag komt in deze maanden vrijwel niet voor en het de ideale reisperiode om het eiland actief te ontdekken.

De zomermaanden juli en augustus zijn vaak warm en zwoel. Overdag is het tussen de 28 en 33 graden en ‘s nachts koelt het niet verder af dan 20 tot 25 graden. Zelden komt de temperatuur in de zomer boven de 35 graden en de Egeïsche Zee zorgt voor de nodige verkoeling. Tot laat in de avond kan het nog boven de 30 graden blijven en heb je geen kleding met lange mouwen nodig. Muggen zijn er door het droge klimaat niet of nauwelijks en de luchtvochtigheid is laag. Veel lager dan bijvoorbeeld de groene eilanden van Griekenland als Corfu en Thassos.

Juli en augustus zijn perfect voor een zonvakantie. De stranden liggen aan de oostkant van Santorini en de meeste zijn donker van kleur. De zeebodem loopt redelijk snel af en mede hierdoor warmt de zee zich hier niet al te snel op. Vanaf juni kan er prima gezwommen worden in de zee bij Santorini. De temperatuur van het zeewater is dan vaak al 20 graden of warmer. In juni is de dagtemperatuur aangenaam met ongeveer 25 graden en ook ‘s nachts is het niet koud met 15 tot 18 graden.

De temperatuur komt op Santorini niet onder het vriespunt. Ook de wintermaanden zijn vaak droog en mild. In de nachten kan de temperatuur dan dalen tot een graad of tien, maar overdag is het regelmatig twaalf tot vijftien graden.

Hoogseizoen Santorini

Het hoogseizoen op Santorini loopt van juli tot en met augustus. Het is dan erg druk op het eiland met cruiseschepen, eilandhoppers en toeristen voor een kort verblijf.

Regenseizoen Santorini

In de zomer is regen op Santorini zeldzaam. In de herfst, winter en lentemaanden komt er behoorlijk wat neerslag voor. Hierdoor zijn de eilanden dan ook vrij groen.

Bezienswaardigheden Santorini

Santorini bestaat uit zes eilanden die zijn gevormd door een vulkaanuitbarsting: Thira, Thirasia, Aspronisi, Paléa Kaméni, Néa Kaméni en Christiani. De hoofdstad van deze eilandengroep is de plaats Fira op het hoofdeiland Thira. De populairste stranden van het eiland zijn Perissa, Perivolos en Kamari.

Het milde droge klimaat en de vulkanische grond zijn ook goede componenten voor wijn. Het Griekse eiland staat bekend om zijn eigen wijnsoorten als VinSanto. De trekpleisters en bezienswaardigheden van Santorini zijn dorpjes als Fira en met witte huisjes, molens en prachtige zonsondergangen, maar ook de archeologische vindplaats Akrotiri en het museum in Fira. Wijntoerisme is sterk in opkomst in Santorini. Vele wijnhuizen zijn te bezichtigen en proef er de unieke rode en witte wijnen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy