De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Thessaloniki

Beste reistijd Thessaloniki


De beste reistijd voor Thessaloniki zijn de maanden mei, juni en september. Aan de kust zorgt de zeebries vaak voor een heerlijke verfrissing, waardoor het in juli en augustus nog wel redelijk uit te houden is. Thessaloniki ligt In het noordwesten van Griekenland en is de op een na grootste stad van Griekenland en hoofdstad van de Griekse provincie Macedonië. De Macedonische zomers zijn heet en droog. De wintermaanden zijn in Thessaloniki koel en nat. Hier is de stad minder geschikt als winterzonbestemming.

Beste reismaanden Thessaloniki

Klimaat Thessaloniki

Het klimaat van Thessaloniki is een warm mediterraan klimaat. Toch is het er gemiddeld iets minder warm dan de zuidelijker gelegen plaatsen in Griekenland. In de zomer ligt de temperatuur meestal rond of boven de 30 graden.

Hoogseizoen Thessaloniki

Het hoogseizoen in Thessaloniki loopt van juli tot en met augustus. Toch is het voor westerse toeristen geen hele populaire bestemming en zul je er niet veel andere Europeanen tegenkomen. Wel hebben veel toeristen uit de Balkan de stad ontdekt.

Regenseizoen Thessaloniki

Vooral in de wintermaanden regent het in Thessaloniki regelmatig en kan het zelfs guur aanvoelen.

Bezienswaardigheden Thessaloniki

De Noord-Griekse stad Thessaloniki is een mix van overblijfselen van de beschavingen die hier ooit gevestigd waren. Romeinen, Byzantijnen, Ottomanen, Joden – allemaal profiteerden ze van de gunstige ligging aan zee en belangrijke handelsroutes.

Een van de bekendste monumenten van de stad is ongetwijfeld de Witte Toren. Maar veel mooier zijn de Byzantijnse kerken en kerkjes die verspreid liggen over de gehele stad en soms moeilijk te vinden zijn omdat de omliggende gebouwen veel hoger zijn.

Elk jaar in september vindt in Thessaloniki het Internationale Trade Fair festival plaats. Een ander jaarlijks terugkerend internationaal veelbezocht evenement is het Thessaloniki International Filmfestival. Andere festivals zijn de Thessaloniki Book Fair en het Filmmuseum. In Thessaloniki zijn ook vele historische kerken te vinden. De beroemdste kerken zijn de kerk van Agios Dimitrios en de kerk van Agia Sofia.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy