De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Zakynthos

Beste reistijd Zakynthos


De beste reistijd voor Zakynthos zijn de maanden mei tot en met oktober. Zonliefhebbers gaan bij voorkeur in de maanden half juni tot en met augustus, terwijl rustzoekers en natuurliefhebbers van eind april tot en met begin juni aan hun trekken komen. Juli en augustus zijn de drukste en warmste maanden op het eiland. Ook juni is een fijne reisperiode, waarbij de temperaturen al vaak boven de 30 graden komen. September en oktober zijn ook lekker warm en prima om te nazomeren op Zakynthos.

Het eiland is eigenlijk het hele jaar door groen en staat in het voorjaar tot en met half mei in bloei. Dit is de mooiste reistijd voor Zakynthos voor wandelliefhebbers.

Beste reismaanden Zakynthos

Klimaat Zakynthos

Het klimaat van Zakynthos is een mediterraan klimaat en kent warme droge zomermaanden en koelere, maar natte wintermaanden. Het klimaat en weer van Zakynthos wijkt af van het vasteland van Griekenland of de Griekse eilanden in Egeïsche Zee. Zakynthos ligt namelijk langs de westkust van Griekenland en is onderdeel van de groene Ionische eilanden.

Vanaf begin mei kan er al gezwommen worden in de zee rondom Zakynthos. Het milde klimaat van het voorjaar zorgt vaak al voor voldoende warme dagen om de zee op te warmen tot boven een prettige 20 graden. Desondanks kan het weer in het voorjaar op Zakynthos nog wel wisselvallig zijn. De noordwestkant van het eiland is vaak wat frisser. Het beroemde Navagio strand met het scheepswrak ligt hier en er stroomt nog veel fris zeewater de baai in. In het voorjaar kan het ’s nachts nog behoorlijk afkoelen. Een warme trui is dan geen overbodige luxe.

In de zomer kan het erg warm zijn en door de hoge luchtvochtigheid kan het nog warmer aanvoelen. In juli en augustus kan de temperatuur oplopen tot 38 graden. Het klimaat op Zakynthos is warm en vochtig, waarbij de Maestro-wind uit het noordwesten vaak wel voor verkoeling zorgt. Wanneer de wind uit het zuiden waait is het gevoelsmatig warmer, deze wind neemt ook Saharazand mee. In de maanden juli en augustus is de zee erg lekker warm. Ook in september en begin oktober is de zee nog erg aangenaam om in te zwemmen. Het is niet uitzonderlijk dat het zeewater lauw aanvoelt en dan 26 of 27 graden is, een perfecte zwemtemperatuur.

Het klimaat in de winter van Zakynthos is nat, maar mild. Soms kan het in december of januari ‘s nachts licht vriezen op Zakynthos. Gemiddeld is de dagtemperatuur in december en januari rond 16 graden. De nachttemperatuur is gemiddeld zes graden. Zakynthos is daarmee geen goede overwinter- en winterzonbestemming.

Hoogseizoen Zakynthos

Het hoogseizoen op Zakynthos is in de maanden juli en augustus. Reserveren van accommodaties is voor deze periode aan te raden.

Regenseizoen Zakynthos

De natste maanden zijn januari en december met gemiddeld 13 neerslagdagen per maand. Op Zakynthos valt jaarlijks gemiddeld 650 mm regen, verdeeld over 90 neerslagdagen. De droogste maand is juli, gevolgd door juni en augustus. In deze zomermaanden is het praktisch altijd droog. De meeste regen valt dan ook in de wintermaanden.

Bezienswaardigheden Zakynthos

Zakynthos is het op twee na grootste Ionische eiland, na Kefalonia en Corfu. Zakynthos-stad is een mooie oude stad die bekend staat wegens de Italiaanse invloeden. Bezienswaardigheden in Zakynthos zijn de kerk Agios Dionysos en het Venetiaanse Kastro dat hoog boven de stad uitsteekt met een prachtig uitzicht. Laganas is de meest toeristische plaats van het eiland, waar vele barretjes, terrassen en restaurants te vinden zijn. Bekende badplaatsen op Zakynthos zijn Argassi en Agios Sostis. Tsilivi en Alykes zijn vooral populair bij surfers.

Zakynthos is een van de mooiste eilanden in Griekenland. Het westen van Zakynthos bestaat uit kalkachtig rotsgesteente. Erosie heeft daar grote grotten en ondergrondse holtes veroorzaakt. Zakynthos staat bekend om zijn mooie verlaten strandjes, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ook de schildpaddensoort Caretta-caretta komt voor op Zakynthos. Zakynthos is een van de laatste plekken in europa waar deze schildpad in alle rust kan leven. Het is mogelijk om tussen deze schilpadden te snorkelen in een beschermd Nationaal Park. De Caretta Caretta zeeschildpadden kun je eigenlijk van mei tot en met begin september tegenkomen op een excursie. In juni heb je de meeste kans om er een of een groepje te zien zwemmen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy