De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Groot-Brittannië

Beste reistijd Groot-Brittannië


Beste reismaanden Groot-BrittanniëDe beste reistijd voor Groot-Brittannië zijn de maanden april tot en met oktober. Wil je naar Schotland, ga dan bij voorkeur in de periode half mei tot eind september. Vanaf juni tot en met begin juli is het in Schotland erg lang licht. In augustus kan het in de toeristische gebieden zoals de zuidkust, het Lake District en in Schotland erg druk zijn. In de zomer is het in Groot-Brittannië zelden erg heet en de winter is nooit echt koud.

Hou wel altijd rekening met regen. Gemiddeld zijn van de 10 dagen er doorgaans wel een of twee erg regenachtig. De overige dagen is het meestal goed weer. De kans op regen blijft altijd, maar in de maanden mei en juni is de grootste kans op droog weer en minder drukte in de toeristische gebieden.

Beste reismaanden Groot-Brittannië

Klimaat Groot-Brittannië

Het weer en klimaat van Groot-Brittannië is voor een groot deel te vergelijken met het klimaat van Nederland. Aan de zuidkust schijnt gemiddeld de meeste zon en zijn de temperaturen hoger dan in de rest van het land. Juli en augustus zijn de warmste maanden, waarbij de temperatuur gemiddeld 20 graden is. Januari en februari worden het koudst.

Hoogseizoen Groot-Brittannië

Het hoogseizoen in Groot-Brittannië loopt van juli tot en met augustus.

Regen in Groot-Brittannië

Regen valt in Groot-Brittannië het hele jaar door vrij gelijkmatig, met een piek in augustus. In april valt de minste regen. De regio met de meeste neerslag is het westen van Groot-Brittannië, vanwege de westenwinden. Ook de berggebieden van Wales, het Lake District en Noord-Schotland zijn relatief natte gebieden vergeleken met de rest van het land. Het droogste deel van Groot-Brittannië is de oostkust.

Schotland kent de hoogste neerslaghoeveelheden van Europa. Vooral in het najaar kan hier veel regen vallen. Kies de maanden in het voorjaar voor de beste kans op droog weer.

Groot-Brittannië bezienswaardigheden

Groot-Brittannië bestaat uit verschillende delen, waaronder Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland en vele kleinere eilanden, waaronder het Isle of Wight, Anglesey, de Hebriden en de Scilly, Orkney en Shetland eilandengroepen. Het Britse landschap is zeer gevarieerd, met de pieken van Schotland in de Schotse hooglanden tot de laaglanden in Norfolk die nauwelijks boven zeeniveau liggen.

Bezoek Londen, een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip. In het binnenland vind je prachtige landschappen met meren, kliffen aan de kust, glooiende heuvels, landbouwgebieden en ruigere landschappen richting het noorden en in Schotland. Overal in het landschap zijn kastelen en monumenten of de ruïnes daarvan te vinden. Een veelzijdige bestemming met voor elk wat wils.

De mees bezochte en populaire bestemmingen binnen Groot-Brittannië zijn Londen, de Schotse Hooglanden, Stonehenge in Engeland, Snowdonia in Wales, de stad Edingburgh in Schotland, York in Engeland.

Bezoek ook de Pembrokeshire Coast in Wales, Cornwall in Engeland, Llandudno in Wales en Giant’s Causeway in Noord-Ierland.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy