De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Guatemala

Beste reistijd Guatemala


Beste reismaanden GuatemalaDe beste reistijd voor Guatemala zijn de maanden november tot en met april. Reizen kan in principe het hele jaar, maar vooral in september en oktober is het erg nat in Guatemala. Het regenseizoen duurt van eind mei tot eind oktober. Het droge seizoen loopt van eind oktober tot mei, waarvan de maanden maart en april vaak het heetst zijn. De temperaturen lopen dan op tot ruim boven de dertig graden, in combinatie met een hoge luchtvochtigheid.

Beste reismaanden Guatemala

Klimaat Guatemala

Guatemala kent een tropisch klimaat met op enkele plaatsen grote verschillen in de temperatuur, door de invloed van de zee en hoogteverschillen in het land. Het koudst wordt het in het hoogland van Guatemala met temperaturen rond 22 graden en 10 graden in de winter. Aan de kust wordt het gemiddeld het warmst met temperaturen rond 30 graden. De meeste regen valt van mei tot oktober, met een het duidelijke droge seizoen van oktober tot mei.

Hoogseizoen Guatemala

Tussen december en april is het in Guatemala over het algemeen goed weer. In deze periode zijn dan ook de meeste toeristen te vinden. Een echte toeristische attractie is Guatemala niet, dus het hoogseizoen uit zich niet in grote drukte. Wel zijn hotels en andere accommodaties in deze reisperiode wat duurder.

Regenseizoen Guatemala

De regentijd in Guatemala loopt van halverwege mei tot halverwege oktober en tot november in het noorden. Het reizen in de wat meer afgelegen regio’s kan lastig zijn (het midden van Guatemala en tussen Flores en de Mexicaanse grens. Verder is Guatemala ook in het regenseizoen goed te bereizen. Bovendien regent het vooral in de middag en de nachten, zodat je er niet heel veel last van zult hebben.

In Centraal-Amerika, waarin ook Guatemala ligt, kunnen tyfoons in de maanden september tot en met november zorgen voor heftige regenval met overstromingen en landverschuivingen tot gevolg.

Guatemala bezienswaardigheden

Bezoek Antigua, de populairste plaats in Guatemala bij toeristen en backpackers. Je vindt er diverse bezienswaardigheden en een ruime keuze in accommodaties en restaurants.

Ga naar Panajachel en het Atitlan meer. Hier kun je boottochten naar de omliggende dorpen en de weekmarkt van Solola maken. Ook de natuur in Guatemala is prachtig. Maak bijvoorbeeld een actieve vulkaantocht bij Santiaguito.

Ervaar de mayacultuur in Quetzaltenango, met ceremonies en kerken in de verschillende mayadorpen. Tikal is de grootste antieke mayastad in Guatemala.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy