De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Guinee-Bissau

Beste reistijd Guinee-Bissau


Beste reismaanden Guinee-BissauDe beste reistijd voor Guinee-Bissau zijn de maanden december tot en met februari. Gedurende deze reisperiode is het in Guinee-Bissau gemiddeld 32 graden en wat koeler dan in het voorjaar. Bovendien valt er dan vrijwel geen regen, in tegenstelling tot het regenseizoen dat van juni tot en met oktober duurt.

Beste reismaanden Guinee-Bissau

Klimaat Guinee-Bissau

Het klimaat van Guinee-Bissau is tropisch met het hele jaar hoge temperaturen. Van december tot en met januari en van juni tot en met september liggen de temperaturen wat lager. Overdag liggen de temperaturen gemiddeld rond 30 graden en ’s nachts koelt het af naar ongeveer 21 graden.

Vanaf eind december gaat de droge woestijnwind harmattan waaien. Deze wind voert koelere lucht vol stof en zand aan vanuit de Sahara. De warmte is dan draaglijk en de luchtvochtigheid daalt.

Hoogseizoen Guinee-Bissau

Guinee-Bissau kent geen toeristisch hoogseizoen. Het wordt niet veel bezocht door toeristen.

Regenseizoen Guinee-Bissau

Het regenseizoen begint in juni en piekt tussen half juli en half september. Het regenseizoen loopt tot de tweede helft van oktober.

Guinee-Bissau bezienswaardigheden

Bezoek in de hoofdstad Bissau het Centro Artistico Juvenil, waar je lokale artiesten ziet optreden. Ook de Avenida Amílcar Cabral is een mooie straat met oude Portugese gebouwen.

De Bijagóseilanden met Bolama, Bubaque en Galinhas zijn de bekendste eilanden. Vooral op Bolama vind je prachtige witte zandstranden.

Bezoek het Cantanhez Natural Park, waar je bijzondere dieren kunt spotten.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy