De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Guinee

Beste reistijd Guinee


Beste reismaanden GuineeDe beste reistijd voor Guinee zijn de maanden november tot en met februari. In Guinee is het tropisch: heet en nat. Guinee is zelfs een van de natste landen in West-Afrika. Van mei tot oktober is het regenseizoen. Van december tot februari waait de Harmattan-wind, die door het zand zorgt voor slecht zicht. Desondanks is dit wel de beste reisperiode, omdat juist dankzij deze wind het droger en ’s avonds koeler wordt. Buiten deze periode valt er veel regen, waarmee het land praktisch onbegaanbaar wordt.

Beste reismaanden Guinee

Klimaat Guinee

Het klimaat van Guinee is tropisch. Aan de kust zijn de temperaturen het gehele jaar rond de 30 graden. In het binnenland wordt het vaak nog een paar graden warmer tot 36 graden in de laaggelegen gebieden. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het in Guinee vaak nog warmer dan het al is.

Hoogseizoen Guinee

Guinee kent geen toeristisch hoogseizoen. Het wordt niet veel bezocht door toeristen.

Regenseizoen Guinee

Het regenseizoen begint in het binnenland in april en loopt tot en met oktober. Aan de kust begint de regentijd later, vanaf mei. De kust van Guinee kent de grootste regenval van Afrika, er kan tot maar liefst 4000 mm regen vallen, ruim zes keer zo veel als in Nederland in een jaar. Het regent dan ook bijna 27 dagen per maand. Probeer deze periode te vermijden voor een reis naar Guinee.

Guinee bezienswaardigheden

In Guinee vind je naast regenwouden ook een van de laatste droge tropische bossen op aarde. Wandelaars vinden een paradijs in Fouta Djalon, met prachtige watervallen.

De hoofdstad Conakry biedt echte Afrikaanse taferelen. Vanuit Conakry kun je de eilandengroep die voor de kust ligt bezoeken. Tropische paradijzen met witte zandstranden, waar grote schildpadden in het wild te zien zijn.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy