De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Guyana

Beste reistijd Guyana


Beste reismaanden GuyanaDe beste reistijd voor Guyana zijn de maanden februari tot half april en half augustus tot half november. Dit zijn de droge maanden in de Guyana’s. Desondanks is het vanwege het tropische klimaat altijd wel warm en vochtig in het land.

Beste reismaanden Guyana

Klimaat Guyana

De temperatuur is in Guyana vrij stabiel vanwege het tropische klimaat, met het gehele jaar op of iets boven de 30 graden. Guyana kent een combinatie van verschillende tropische klimaatsoorten. In het noordwesten heerst een tropisch regenwoudklimaat, in het noordwesten en centraal Guyana een tropisch moessonklimaat. In het zuiden bestaat een tropisch savanneklimaat.
In het noordwesten van Guyana regent het meestal vaker en meer dan in het zuiden van het land, maar zelfs in het zuiden is de hoeveelheid neerslag nog aanzienlijk (ongeveer het dubbele van Nederland in een heel jaar)

Hoogseizoen Guyana

In Guyana is geen sprake van een toeristisch hoogseizoen. Veel toeristen komen er (nog) niet, mede vanwege de armoede en politieke situatie in het land. Desondanks heeft Guyana voor toeristen veel bezienswaardigheden te bieden. Een avontuurlijke reis is gegarandeerd, maar hou wel het actuele reisadvies in de gaten.

Regenseizoen Guyana

Guyana kent twee regenseizoenen, die in de maanden april tot en met augustus en november tot en met januari plaatsvinden. In de regenwouden is het gehele jaar vochtig, waarbij de luchtvochtigheid erg hoog is. De tussenliggende periodes zijn droger, maar desondanks regent het er de helft van de dagen nog steeds.

Guyana bezienswaardigheden

Guyana heeft een nog ongerepte natuur in de binnenlanden, dat vooral bestaat uit tropische regenwouden. Hier is onder andere het Kaieteur Nationaal Park te vinden, met als belangrijkste toeristische attractie de ruim 225 meter hoge Kaieteur watervallen.

In de hoofdstad Georgetown is een prachtige botanische tuin te vinden. Ook de paalwoningen (Palafito) zijn kenmerkend voor de stad. Bezoek verder de Caribische markt Stabroek en de kanalen en grachten.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy