De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Haïti

Beste reistijd Haïti


Beste reismaanden HaïtiDe beste reistijd voor Haïti zijn de maanden november tot en met begin maart, ofwel het droge seizoen. Naast het droge seizoen kent Haïti twee regenperiodes. Zo heeft Haïti in het noorden en het zuiden op verschillende momenten te maken met regenval. Tijdens de zomermaanden stijgt de temperatuur flink en wordt het onaangenaam warm. Net als veel andere landen in dit gebied heeft Haïti last van orkanen in de maanden augustus en september.

Beste reismaanden Haïti

Klimaat Haïti

Op Haïti heerst een tropisch savanneklimaat, met warme maar klamme zomers en temperaturen die gemiddeld tussen de 30 en 35 graden liggen. Langs de kusten staat regelmatig een verfrissende bries. Haïti ligt in het Caribische gebied en deelt het eiland met de Dominicaanse Republiek in het oosten.

De maanden juni tot oktober zijn over het algemeen het warmst, met temperaturen tot 35 graden. Maar ook de koelere periode van november tot en met mei is nog steeds warm met gemiddelde temperaturen van 28 graden. Korte tropische buien vallen meestal aan het begin van de avond en vooral in de periode van mei tot en met oktober.

Hoogseizoen Haïti

Haïti is een van de minst populaire bestemmingen voor toeristen. In 2010 is Haïti daarnaast erg zwaar getroffen door een aardbeving. Het toch al arme land werd hierdoor hard geraakt. Ook het toerisme is door de aardbeving ingestort.

Regenseizoen Haïti

Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. De orkaanperiode loopt van augustus tot en met oktober. Vooral september is een risicomaand wat betreft orkanen.

Haïti bezienswaardigheden

Hoewel niet veel westerse toeristen Haïti bezoeken, zijn er zeker enkele mooie bezienswaardigheden op Haïti. Bezoek De Citadelle La Ferrière, het grootste fort van het westelijk halfrond en prachtig gelegen op een bergtop in het noorden van Haïti. De plaats Petion-Ville staat bekend om haar vele restaurants en de beeldschone huizen in koloniale stijl.

Op het hagelwitte strand Labadee beach kun je genieten van prachtige uitzichten en zijn watersportmogelijkheden zoals parasailen, duiken, kajakken en snorkelen. Of maak een tocht per kabelbaan vanaf de berg naar het strand van Labadee.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy