De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Grootste zwembad ter wereld Chili kilometer lang

Het grootste zwembad ter wereld is meer dan een kilometer lang!


24 juli 2016

Het grootste zwembad ter wereld is te vinden in Chili. Dit is het grootste en langste kunstmatige man-made zwembad ter wereld en werd gebouwd als onderdeel van het resort San Alfonso del Mar in Algarrobo, Chili. Het grootste zwembad ter wereld is werkelijk gigantisch. Heen en weer zwemmen van de ene naar de andere kant en weer terug betekent meer dan twee kilometer zwemmen. Daarom kun je er zelfs ook een zeilboot huren om lekker rond te varen.

Het zwembad meet 1.013 meter in lengte en heeft een inhoud van ongeveer 250 miljoen liter water en is maximaal 3,5 meter diep. Omdat zo’n zwembad met water uit de kraan niet te vullen is en dit wel heel duur zou worden, wordt het water uit de Stille Oceaan opgepompt, vervolgens gefilterd en behandeld. Het resultaat is een zwembad met kraakhelder water.

Kosten van het grootste zwembad ter wereld in Chili

Het zwembad werd ontwikkeld door het Chileense bedrijf Crystal Lagoons en werd geopend in december 2006. Alleen al het filtersysteem kostte zo’n 3 miljoen euro en het zwembad zelf wordt geraamd op 1 tot 1,5 miljard euro voor de bouw in totaal. Jaarlijks kost het onderhoud van dit zwembad rond 3,5 miljoen euro. Maar voor dat geld heb je natuurlijk wel wat.

Het record van grootste zwembad wordt verbroken door CityStars in Egypte

De tijd staat niet stil, want binnenkort zal er een nieuwe recordhouder zijn: het CityStars zwembad in Sharm-el-Sheikh, Egypte. Dit zwembad wordt eveneens gebouwd door Crystal Lagoons en is qua inhoud nog een stuk groter met een oppervlakte van 120.000 vierkante meter, hoewel dit nieuwe zwembad uit 12 verschillende baden zal bestaan. Daarom blijft toch de indrukwekkende lengte van Alfonso del Mar wat ons betreft de echte recordhouder voor de titel meest indrukwekkende zwembad ter wereld.

Zin om een duikje in dit zwembad te nemen? Bekijk de beste reistijd voor Chili.

Afbeelding: Bjørn Christian Tørrissen / CC BY-SA

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy