De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Honduras

Beste reistijd Honduras


Beste reismaanden HondurasDe beste reistijd voor Honduras zijn de maanden februari tot en met mei. In Honduras zijn twee duidelijke seizoenen te onderscheiden: de regentijd en de droge tijd. De droge tijd duurt van half november tot en met half mei en het regenseizoen duurt van half mei tot en met half november. Aan de kust is het bijna altijd warmer dan in het hoger gelegen binnenland. Aan de kust liggen de temperaturen meestal tussen de 25 en 30 graden en in het binnenland is het over het algemeen 5 graden koeler.

Beste reismaanden Honduras

Klimaat Honduras

Honduras kent een tropisch klimaat en de temperaturen zijn eerder afhankelijk van de hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar. Aan de noordkust is warmer met buien gedurende het hele jaar. In het zuiden aan de Grote Oceaan is het weer subtropisch. Warm en vochtig met een langer aanhoudend regenseizoen. De temperaturen zijn in Honduras het gehele jaar vrij stabiel, waarbij de temperatuur daalt naar gelang je in hoger gelegen gebieden reist. Boven de 1500 meter hoogte wordt het koel en kan het in de nachten zelfs gaan vriezen en kunnen grote temperatuurverschillen voorkomen.

Hoogseizoen Honduras

De meeste toeristen komen in juli en augustus naar Honduras (de vakantieperiode in Noord-Amerika en Europa) en rond Kerstmis en Pasen.

Regenseizoen Honduras

het regenseizoen duurt van half mei tot en met half november, maar ook in de zomerperiode kunnen behoorlijke regenbuien vallen. In de tropische regenwouden, zoals in de Petén, regent het zeker negen maanden per jaar veelvuldig. De meeste regen valt in juni en september, waarbij er aan de kust meer valt dan in het binnenland. In de maanden augustus tot en met november is er kans op orkanen in de regio.

Honduras bezienswaardigheden

Het eiland Roatán is voor toeristen een populaire plaats. Hier vind je dan ook prachtige uitgestrekte stranden en goede duik- en snorkelgelegenheden. Voor duikers zijn de wateren rondom het eiland bekend om het goede zicht , de grote variatie in vissoorten en de vele koraalsoorten.

Ook de Maya-ruïnes van Copán zijn een populaire attractie voor toeristen. Ze liggen dichtbij het stadje Copán Ruinas in het westen van Honduras.

Bezoek verder zeker de Pulhapanzák-watervallen. De grootste waterval valt hier meer dan 100 meter omlaag bij de rivier Rio Lindo. Ook de Grotten van Taulabé zijn een bijzondere bestemming. Het einde van deze grotten is zelfs nog niet ontdekt.
Ook de tropische eilanden Roatán, Guanaja en Utila (Baai-eilanden) zijn populair en het makkelijkste te bereiken via een binnenlandse vlucht.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy