De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Hong Kong

Beste reistijd Hong Kong


Beste reismaanden Hong KongDe beste reistijd voor Hong Kong zijn de maanden oktober tot en met maart. De temperaturen zijn in deze reisperiode aangenaam en bovendien valt er minder regen dan in de hetere en natte periode van april tot en met september. Een actieve vakantie maak je het beste in oktober. De temperatuur is dan aangenaam tussen 20 en 25 graden en de zon schijnt vrij regelmatig.

Beste reismaanden Hong Kong

Klimaat Hong Kong

In Hong Kong heerst een tropisch klimaat. De wintermaanden zijn warm en behoorlijk droog, terwijl het in de zomer echt heet en klam kan aanvoelen en het veel regent. De maanden maart tot en met april en oktober en november zijn warm en aangenaam, met een lage vochtigheidsgraad en temperaturen rond 25 graden.

Januari is de koudste maand van het jaar, maar het wordt dan nog steeds ongeveer 17 graden in Hong Kong. Juli is de warmste maand met een gemiddelde temperatuur van 29 graden en een hoge luchtvochtigheid. Van juni tot oktober brengt de wind van zee hete en vochtige lucht met zich mee, waardoor het in Hong Kong klam en drukkend kan aanvoelen.

Hoogseizoen Hong Kong

Het hoogseizoen in Hong Kong is in de maanden juni tot en met augustus, waarbij de temperaturen die tussen de 26 en 34 graden zijn. In het hoogseizoen kan het in Hong Kong erg druk worden, waarbij lange wachtrijen voor de trams en overvolle metro’s het gevolg kunnen zijn.

Regenseizoen Hong Kong

Vanaf april verslechtert het weer in Hong Kong snel. Het regenseizoen begint en loopt door tot en met oktober. Er is kans op zware regenbuien, onweer en stormen.

Hong Kong bezienswaardigheden

Bezoek in Hongkong zeker de Victoria Harbor, waar je ’s avonds kunt genieten van de spectaculaire “Symphony of lights show” en the Giant Buddha, het gigantische bronzen Buddha beeld op het eiland Lantau. Vanaf The Peak heb je een prachtig uitzicht over Hong Kong, de haven en de bergen achter de stad. Ook binnen Hong Kong zijn de gebouwen en neonreclame overal een grote attractie en kenmerkend voor de stad.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy