De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Hongarije

Beste reistijd Hongarije


Beste reismaanden HongarijeDe beste reistijd voor Hongarije zijn de maanden mei en september tot en met oktober. Gemiddeld is het dan tussen de 16 en 23 graden warm. De zomers kunnen erg warm worden, maar voor een bezoek aan de meren van Hongarije, waaronder het bekende Balatonmeer, zijn de zomermaanden juli en augustus ook zeer geschikt. Het kan in deze maanden wel erg druk worden.

De temperatuur in Hongarije is te vergelijken met die in Spanje of Italië. Het zwemwater in het Balatonmeer en het Tiszameer bereikt in het voorjaar al 25 graden. Het voorjaar is ook een prachtige tijd om Hongarije te bezoeken met de bloeiende natuur en fruitbomen. De herfst heeft zijn mooie dagen maar het wordt er dan al kouder.

Beste reismaanden Hongarije

Klimaat Hongarije

Hongarije heeft warme zomers met gemiddelden tussen de 25 en 30 graden, maar ieder jaar heeft het land wel te maken met hittegolven waarbij de temperatuur kan oplopen naar 35 tot 40 graden. In het zuiden van het land schijnt de zon het meest.

De winters in Hongarije zijn koel met temperaturen onder het vriespunt. Gemiddeld zal het land tussen de 20 en dagen bedekt gaan onder een sneeuwtapijt. Tijdens deze dagen kan het, zeker in de laagvlakten wel kouder worden dan -15 graden.

Hoogseizoen Hongarije

Het hoogseizoen in Hongarije loopt van juli tot en met augustus.

Regen in Hongarije

Hongarije is een vrij droog land, vooral in het oosten. Maar ook in het westen regent het minder dan in Nederland. Tijdens de warme zomer valt de meeste neerslag. Vaak als een korte maar hevige onweersbui. Over het algemeen is juni de natste maand, en verder valt de regen redelijk gelijk verspreid over het jaar.

Bezienswaardigheden Hongarije

Bezoek de hoofdstad Boedapest (of Budapest), doorsneden door de rivier de Donau. Vanaf de heuvel in Buda, waar je met een tram heen kunt, heb je een prachtig uitzicht over de rivier en de stad. In dit deel kun je onder andere naar de burcht, het Vissersbastion en de Matthiaskerk. In het lager gelegen Pest is het Parlementsgebouw het grootste en opvallendste bouwwerk.

De meeste toeristen gaan naar het Balatonmeer, dat maar liefst 79 kilometer lang is. Siofok staat bekend als party-plaats voor jongeren.

In Somogyvár kun je een bezoek brengen aan een ruïne van een benedictijnenklooster.

Een mooi nationaal park in Hongarije is het Hortobágy Nationaal Park, in het oosten van het land. Hier vind je steppe, meertjes, moerassen en bossen en de opvallende Marha koeien.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy