De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Huidieren tijdens vakantie

Huisdieren tijdens vakantie, hoe regel je dat?


14 augustus 2015

In veel gevallen heb je altijd wel met iemand in de straat contact. Misschien niet met je directe buren, maar een paar huizen verder hebben ze wellicht ook huisdieren. Als je een goed gevoel hebt bij deze buren, dan kun je informeren of ze ervoor openstaan om elkaars huisdieren tijdens vakantie te verzorgen. Vaak zijn buren blij dat ze iets kunnen doen voor je en helpen ze graag tijdens je vakantie met de verzorging van je huisdieren.

Het gaat natuurlijk wel om je huisdieren; je geeft veel om ze, want het zijn je huisgenoten. Als je geen mensen in de buurt hebt wonen die je kunt vragen als oppas, dan moet je iets anders regelen.

Huisdieren uit logeren tijdens vakantie

Je kunt er ook voor kiezen om je huisdieren uit logeren te sturen bij vrienden of familie. Het konijnenhok of de vissenkom kun je bij anderen neerzetten en je huisdier kan op deze manier de hele dag aandacht krijgen op het logeeradres.

Houd alleen wel in de gaten hoe je huisdier erop reageert als je hem (tijdelijk) in een andere omgeving neerzet. Katten vinden het vaak niet fijn om uit hun vertrouwde omgeving gehaald te worden. Zorg er dus voor katten, als je ze uit logeren stuurt, veel vertrouwde spulletjes mee kunnen nemen naar hun logeeradres en dat er op het logeeradres niet te veel drukte in huis is.

Huisdieren tijdens vakantie in pension

Vooral honden en katten worden ook regelmatig ondergebracht in een dierenpension. Er zijn door het hele land pensions te vinden. Soms heeft een asiel ook een pensionafdeling. Het voordeel van een honden- of kattenpension is dat je zeker weet dat je dier in goede handen is als het bijvoorbeeld ziek wordt. Je huisdier verblijft bij professionele dierenverzorgers. Dit betekent aan de andere kant ook dat je huisdieren tijdens vakantie voor aardig wat kosten kunnen zorgen. Een pension kost zo acht euro per huisdier per nacht.

De keuze is aan jou

Kies een opvang voor je huisdier tijdens vakantie die goed voelt voor jou. Als je huisdier op een fijne plek verblijft, heb je zelf ook een rustig gevoel tijdens je vakantie. Buren, vrienden, familie of een pension – keuzes genoeg gelukkig! Meer tips voor huisdieren en vakantie vind je hier.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy