De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Ierland

Beste reistijd Ierland


Beste reismaanden Dublin
De beste reistijd voor Ierland zijn de maanden mei, juni en september, ofwel het voorjaar en het najaar. In deze maanden vermijd je de meeste neerslag. Ook de maanden juli en augustus zijn aangenaam, maar wel met een grotere kans op neerslag. Maak je een stedentrip naar Dublin, dan het hele jaar prima geschikt voor een bezoek aan deze stad. De maand mei is de maand met de meeste zonneschijn.

De late lente en de vroege herfst geven de grootste kans op droog, helder en zonnig weer. Vanwege de ligging van Ierland in de zee, zijn de winters niet bijzonder koud, maar wel erg regenachtig. De gemiddelde temperatuur tijdens de winter ligt tussen de 4 en 6 graden. Af en toe zakt de temperatuur onder het vriespunt en afgezien van enkele korte koude periodes is sneeuw schaars.

Beste reismaanden Ierland

Klimaat Dublin

Klimaat Ierland

Het klimaat van Ierland is mild en gelijkmatig. Een echt zeeklimaat, waar het dankzij de warme golfstroom bijna nooit extreem koud of warm wordt. De meest kenmerkende eigenschap van het weer in Ierland is de veranderlijkheid. Perioden van bewolking en regen worden regelmatig afgewisseld met lange periodes van zonneschijn. Het voordeel daarvan is dat het ook zomaar ineens weer op kan klaren. De gemiddelde dagtemperatuur is in juli en augustus ca. 20 graden. De beste reistijd om naar Ierland te gaan is van mei tot en met september, waarbij het in de maanden juli en augustus wat vaker zal regenen.

Hoogseizoen Ierland

Het hoogseizoen in Ierland zijn de maanden half juli tot eind augustus. Reserveren kan dan nodig zijn. Ga je in de winter, dan is reserveren meestal niet nodig, maar kan het wel zinvol zijn om te controleren of de accommodatie wel geopend is.

Regen in Ierland

Op Ierland valt veel regen. Met name tijdens de late lente en de vroege herfst is de kans op droog weer het grootst. Maar ook dan kan er nog steeds een buitje vallen. De buien vallen meestal in de ochtend waarna de rest van de dag meestal droog blijft en je van prima weer kunt genieten. Hoewel het veel regent, zijn dagen met continu regenval wel uitzonderlijk. Regen wordt vaak gevolgd door zonneschijn.

Bezienswaardigheden Ierland

Bezoek in Ierland zeker de westkust en het zuidwesten. De natuur is er betoverend mooi en zeer ruig. De Klippen van Moher, het kalksteenplateau en de counties Kerry en Cork hebben veel te bieden voor mensen die genieten van groene en woeste natuur.

Rijd over de Wild Atlantic Way, die met een lengte van 2.500 km de langste kustroute ter wereld is. De route voert langs de ruige natuur van Ierland en authentieke, pittoreske plekjes.
Ook de stad Dublin is het bezoeken waard en kan gecombineerd worden met een reis door het oosten van Ierland. De Wicklow Mountains met hoge bergen en prachtige valleien kunnen prima bezocht worden als dagtrip vanuit Dublin. Wandel er een stuk over de Wicklow Way. De meeste bezienswaardigheden bestaan verder uit musea en kastelen.

Ierland is zeer geschikt voor een actieve vakantie. Wandelen, mountainbiken, fietsen, maar Ierland is ook populair voor visvakanties. Sportvissers kunnen op zalm, forel en snoek vissen in de rivieren en op kabeljauw en makreel bij de zee. Verder bevinden zich meer dan 400 golfbanen op de glooiende, groene heuvels van het eiland, waarmee golfers ook zeker aan hun trekken zullen komen.

Benieuwd naar de beste reistijd voor Dublin of de top 10 bezienswaardigheden in Dublin?

De beste reisgidsen Ierland

Plan je een reis of vakantie naar Ierland? We hebben een top 3 van de beste reisgidsen Ierland voor je samengesteld. Deze boeken over Ierland zijn echt handig om op reis bij je te hebben, zoals de beroemde reisgidsen van Captitool, Lonely Planet en Trotter. We vonden ook een mooie goedkope reisgids over Ierland, die hieronder in de lijst staat. Met deze reisgidsen weet je zeker dat je de mooiste plekken van Ierland bezoekt, maar ontdek je ook juist de plekken die niet zo toeristisch zijn. Bekijk ook de mooiste autoroutes door Ierland. Je koopt de boeken trouwens rechtstreeks en vertrouwd via Bol.com. En het mooiste daarvan is natuurlijk dat je jouw reisgids over Ierland de volgende dag al in huis hebt!

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy