De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Dublin

Beste reistijd Dublin


Beste reismaanden Dublin
De beste reistijd voor Dublin in Ierland zijn de maanden mei, juni en de maand september. Je ontloopt daarmee de wat killere periode in de winter en juist de drukte in de zomer. Bovendien heb je in de late lente en het begin van de herfst de grootste kans op constant droog, helder en zonnig weer. Toch is Dublin het hele jaar door goed te bezoeken, ook als het weer wat minder is. Het is een perfecte stad voor een leuke stedentrip, waar veel te zien is.

Beste reismaanden Dublin

Klimaat Dublin

Klimaat Dublin

Het klimaat in Dublin is een gematigd zeeklimaat. De zomer in Dublin is vrij warm met een gemiddelde temperatuur van 20 graden. De terrasjes in de stad zijn dan overvol. Het voordeel van het vochtige klimaat van Dublin is dat de stad heel groen oogt. Er zijn vele parken binnen en rondom de stad.

In het voorjaar en het vroege najaar heb je de meeste kans op droog weer en nog redelijke temperaturen. De winter verloopt in Dublin over het algemeen vrij donker en nat met een gemiddelde temperatuur van 10 graden. Op zonnige dagen waarbij het helder is, daalt de temperatuur gemakkelijk naar rond het vriespunt. In deze periode is Dublin natuurlijk nog steeds een leuke bestemming voor een stedentrip, want je kunt de gezelligheid van pubs opzoeken en er zijn genoeg andere leuke bezienswaardigheden in de stad. Muziekconcerten zijn er in overvloed.

Hoogseizoen Dublin

Het hoogseizoen in Dublin is in de maanden juli en augustus. Ook kan het in de weekenden in het Temple Bar District erg druk worden.

Regenseizoen Dublin

Ierland heeft de naam dat het er veel regent, echter valt dit in Dublin nog redelijk mee. De hoeveelheid regen is zelfs minder dan bijvoorbeeld de westkust van het Ierland. Toch kan er altijd wel een buitje vallen op gemiddeld 18 dagen per maand. De voorjaarsmaanden zijn over het algemeen de droogste maanden, waarbij er op 15 dagen per maand een bui kan vallen.

Bezienswaardigheden Dublin

Wanneer je een stedentrip naar Dublin maakt, ga dan zeker naar Docklands: een trendy buurt. De uitgangsbuurt Temple Bar District die in de weekenden lekker druk zijn, maar waar ook doordeweeks genoeg te beleven is.
Whiskeyliefhebbers bezoeken The Jameson Distillery en liefhebbers van bier gaan naar The Guinness storehouse.

Verder zijn Trinity college en de bijbehorende bibliotheek een leuke bezienswaardigheid in Dubline, maar mogen ook Dublin’s Castle, St-Patrick Cathedral en de Christ Church Cathedral niet ontbreken. Dublin is ook een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan de mooie binnenlanden van Ierland.

Bekijk de Top 10 bezienswaardigheden in Dublin.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy