De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd IJsland

Beste reistijd IJsland


Beste reismaanden IJslandDe beste reistijd voor IJsland zijn de maanden juni tot en met augustus. Het weer is dan vrij aangenaam en de dagen zijn lang. Sterker nog, in de zomer wordt het zelfs nauwelijks donker. De maanden november, februari en maart worden over het algemeen gezien als de slechtste maanden om het land te bezoeken. Het is dan een paar graden boven nul en vaak grauw en regenachtig. Wanneer je graag een auto wilt huren om het eiland rond te rijden, dan kan dat het beste vanaf juni tot en met september (blijf je aan de kust, dan kan het al een maand eerder).

De winter op IJsland is prachtig voor mensen die van besneeuwde landschappen houden. Ook de bevroren watervallen zijn een grote trekpleister. Het binnenland van IJsland is in deze periode echter zo goed als onbegaanbaar. Een aantal skigebieden zijn geopend, en er zijn meerdere moderne liften in gebruik waar je er prima kunt skiën.

Beste reismaanden IJsland

Klimaat IJsland

Het klimaat van IJsland wordt voor een groot deel bepaald door de zeestromen. Hierdoor wordt het nooit echt koud. Erg warm wordt het echter ook niet. In juli is het meestal tussen de 10 en 13 graden, met uitschieters zijn naar 20 graden. In de lente en het begin van de herfst is het tussen de 7 en 10 graden. In de wintermaanden zijn de temperaturen rond het vriespunt.
In de winter zijn de dagen kort, met maar 4 tot 5 uur daglicht. Met zulke lange nachtperiodes heb je een grote kans om het prachtige noorderlicht te zien. Door de golfstromen bestaat de kans dat het in IJsland in de winter zelfs warmer is dan in Nederland.

Hoogseizoen IJsland

Het hoogseizoen in IJsland zijn de maanden juli en augustus. De meeste sneeuw in het binnenland is verdwenen, waardoor dit de beste periode is om per auto de ongerepte binnenlanden te verkennen. Vliegticketprijzen en prijzen van accommodaties zijn het hoogst in deze periode en je loopt het risico dat hotels zijn volgeboekt. Voor een huurauto betaal je een stuk meer dan de rest van het jaar en je zult niet de enige toerist zijn. De maanden net voor en na het hoogseizoen zijn daarom ook erg geschikt voor mensen die niet van drukte houden.

Regen in IJsland

Op IJsland valt vrijwel overal dagelijks wel een buitje. Soms kan dagenlang grauw weer zijn. In het binnenland zijn plaatsen waar extreem veel regen valt. Elke zomerdag kent ook wel een periode met opklaringen. In mei valt statistisch gezien de minste regen. In juli en augustus valt er wat meer en de hoeveelheid neerslag neemt toe tot oktober, waarna de hoeveelheid neerslag weer terugloopt tot aan mei. In de winter valt op IJsland wel overal sneeuw, in het noorden meer dan in het zuiden. De wegen in de hooglanden zijn doorgaans pas in juni sneeuwvrij. Ook is het over het algemeen vrij winderig en soms komen er heftige zandstormen voor.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy