De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Reykjavik

Beste reistijd Reykjavik


De beste reistijd voor Reykjavik zijn klimatologisch de maanden mei tot en met september. Juni tot en met augustus zijn de drukste maanden in Reykjavik, waarin ook het hele eiland bezocht kan worden. In de maanden mei en september is het nog niet zo druk in Reykjavik en IJsland en kun je toch regelmatig genieten van lekker helder en zonnige perioden. Het beste weer in Reykjavik tref je in de periode juni tot en met augustus. Mei en september zijn de beste reistijd voor Reykjavik, omdat het weer dan redelijk goed is en je vooral de toeristische drukte ontloopt.

De winter in Reykjavik meemaken is een fantastische reistijd als je van besneeuwde landschappen houdt. Ook de bevroren watervallen zijn dan een grote trekpleister. Het binnenland is in deze periode echter zo goed als onbegaanbaar.

Beste reismaanden Reykjavik

Klimaat Reykjavik

Het klimaat bij Reykjavik is een zeeklimaat, gemiddeld vrij koel in de zomer, maar ook relatief mild in de winter. In de zomer blijft het erg lang licht, in de winter juist erg lang donker. In de maand juni gaat de zon in het noorden zelfs helemaal niet onder. In de zomermaanden wordt het meestal niet warmer dan 17 graden. De winters zijn wel lang, maar zijn niet zo koud als je zou denken. Dit komt mede door de warme zeestroom langs de oost- en westkust. Op de koudste nachten daalt de temperatuur in Reykjavik in de winter dankzij de matigende Golfstroom meestal niet verder dan -3 graden. Januari, februari en maart zijn doorgaans de koudste maanden in Reykjavik. Vanaf begin april wordt het al snel flink aangenamer in Reykjavik.

Hoogseizoen Reykjavik

Het hoogseizoen in Reykjavik zijn de maanden juni tot en met augustus. Het toerisme op IJsland komt vanaf april langzaam op gang wanneer de sneeuw het eerste zonnetje ziet en de dagen weer wat langer worden. Houd rekening met hoge(re) prijzen in het hoogseizoen en reserveer accommodaties ruim van tevoren.

Regenseizoen Reykjavik

Regenbuien kun je in Reykjavik het hele jaar door verwachten. De hoeveelheid regenval is over het algemeen vrij gelijk verdeeld, waarbij het gemiddeld ongeveer 10 tot 15 dagen per maand regent. De maand mei is gemiddeld de droogste maand van het jaar en ook vaak de zonnigste maand in Reykjavik. Tussen juni en juli gaat de zon bijna niet onder en is er tot twintig of soms wel eenentwintig uur zonlicht. Omdat de stad vanwege de kustligging weinig beschut is, komt winderig regelmatig voor, vooral in de wintermaanden.

Bezienswaardigheden Reykjavik

In Reykjavik wonen ongeveer 200.000 inwoners, wat ongeveer tweederde is van het totaal aantal inwoners op IJsland. Reykjavik is een boeiende stad, die cultuur- en vooral natuurliefhebbers van over de hele wereld aantrekt. De stad is niet groot en je hebt het gevoel in een groot dorp rond te lopen. Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Reykjavik is een ideale combinatie van stad en natuur.

Reykjavik is per vliegtuig goed bereikbaar. Vanaf de internationale luchthaven van IJsland bij Keflavik reis je in zo’n 45 minuten per bus of huurauto naar Reykjavik.

In Reykjavik vind je musea en bijzondere gebouwen, waaronder het muziekgebouw en de Perlan. Bezoek ook de Hallgrímskirkja, de grootste kerk van IJsland, gelegen op een heuvel hoog boven Reykjavik. Beklim ook zeker de toren, van waaraf je een prachtig uitzicht over de stad en omgeving hebt.

Reykjavik staat verder bekend om de honderden gekleurde huisjes. De bewoners van Reykjavik mogen hun huis namelijk in elk gewenste kleur verven, en dat levert een uniek en kleurrijk straatbeeld op. Laugavegur is dé winkel- en uitgaanstraat van Reykjavik, je vindt hier winkels, hotels, restaurants en café’s.

Daarnaast is Reykjavik natuurlijk een perfect vertrekpunt voor een rondreis door IJsland, maar ook voor leuke dagtrips. Doe je een stedentrip naar Reykjavik en wil je toch even wat van het binnenland zien? Ga dan zeker naar de Blue Lagoon. Andere populaire dagtrips zijn het doen van een Noorderlicht tour (in het laagseizoen als het vroeger donker is) en bijzondere Whale Watching tours.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy