De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd India

Beste reistijd India


Beste reismaanden IndiaDe beste reistijd voor India zijn de maanden november tot en met februari. Dit zijn de maanden na de moessonperiode en zeker klimatologisch gezien de beste maanden om India te bezoeken. De temperaturen liggen dan tussen 20 en 30 graden en de lucht is meestal blauw. Alle wildparken zijn vanaf oktober weer geopend. Ook landschappelijk gezien is India in de periode november tot en met december op zijn mooist. Echte wildliefhebbers kunnen India ook bezoeken van april tot en met juni, waarin het wel erg heet kan zijn, maar dit wel de beste tijd is om wild te spotten. Omdat India zo’n groot land is, kun je de reisadviezen per regio bekijken.

Na de aangename zonnige dagen van de wintermaanden november tot en met februari wordt het in India erg warm. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die daarna volgen, maken het alleen natter, niet koeler. Vanwege het woestijnklimaat kan er overigens in augustus wel goed gereisd worden in de provincie Rajasthan. Hier blijft de regen beperkt en zijn de dagen over het algemeen droog.

Beste reismaanden India

Klimaat India

Het klimaat van India is zeer divers, in verband met de grote oppervlakte van het gebied en de variatie in geografie. Over het algemeen geldt dat april en mei de warmste maanden in India zijn, vlak voor de moesson kan het daarbij ook drukkend heet zijn. Temperaturen in Noord India lopen op tot 35 graden in april tot 43 graden in mei en juni, terwijl in Zuid India de temperatuur constant blijft op 32 graden. Juni is de eerste moessonmaand voor geheel Zuid India en het noordoosten van het land.

De meest aangename periode loopt van november tot en met februari, waarna het een paar maanden erg heet wordt, gevolgd door een regentijd, waarna de aangename periode weer begint.

Hoogseizoen India

Het hoogseizoen in India ligt traditioneel tussen half december en eind januari met een piek tijdens de eindejaarsperiode.

Regenseizoen in India

Het regenseizoen of ook wel de moessonperiode in India loopt van juli tot en met september. De meeste regen valt in juli en zorgt ervoor dat de ergste hitte uit de lucht verdwijnt.
Bijna alle parken in het land zijn in deze periode gesloten, op enkele uitzonderingen na, bijvoorbeeld de parken in Zuid India. Er is deze periode verassend veel wild te zien en u bent een van de weinige toeristen dus heeft u volop de mogelijkheid en tijd om het wild rustig te bekijken en fotograferen.

De Indiase kustgebieden worden daarbij vooral in het oosten tussen juni en oktober geteisterd door tropische stormen en vloedgolven.

Bezienswaardigheden India

Hoogtepunten tijdens een reis naar India zijn een bezoek aan de Taj Mahal in Agra, de stranden van Goa maar ook gewoon het dagelijks leven in India is al een bezienswaardigheid op zich. De vele kleuren, geuren en het verkeer met alle drukte en chaotische taferelen.

India heeft voor elk wat wils, woestijnen, hooggebergte van de Himalaya en een tropische omgeving in het zuiden. Bekijk de individuele pagina’s voor meer informatie per regio.

Visum voor India aanvragen

Voor zakelijke en toeristische reizigers naar India is het verplicht voorafgaand aan de reis een visum voor India aan te vragen. Doe dit wel tijdig, want een visum India wordt meestal pas twee tot vier dagen na aanvraag toegekend. Als je minder dan 60 dagen in India gaat verblijven voor vakantie of een rondreis, dan kun je het e-Tourist visum India online aanvragen, zonder dat je hiervoor formulieren hoeft te ondertekenen. De visumaanvraag kost slechts vijf minuten tijd en je ontvangt het visum voor India vervolgens binnen 72 uur via https://e-visums.nl/india. Het visum dat je ontvangt is het officiële visum voor India. Je kunt dus met een gerust hart op (door)reis.

Meer informatie over de procedure en direct eenvoudig een visum voor India aanvragen via mijnvisumindia.nl, of https://e-visums.nl/india

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy