De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Indonesië

Beste reistijd Indonesië


Beste reismaanden IndonesiëDe beste reistijd voor Indonesië zijn de maanden mei tot en met september. Voor Nederlanders zijn over het algemeen de maanden na het regenseizoen de beste reistijd voor Indonesië (eind april tot en met begin juni). De natuur is dan prachtig groen door de regenval van de maanden ervoor. Desondanks kunnen ook de maanden oktober tot april geschikt zijn voor een bezoek aan Indonesië. Mensen die gaan voor zon, zee en strand of gaan backpacken kunnen het beste rond onze zomermaanden vertrekken. In deze maanden valt de minste regen en is de temperatuur stabiel rond de 30 graden.

Beste reismaanden Indonesië

Klimaat Indonesië

Het klimaat van Indonesië kent slechts twee seizoenen, ondanks de enorme lengte van het land van ruim 4.000 kilometer. Indonesië telt ruim 17.500 eilanden, waardoor sommige eilanden een ander klimaat hebben dan andere. Er zijn eilanden die precies op de grens van de moesson liggen waardoor hier meer regen valt dan andere op eilanden. Desondanks is de temperatuur in heel Indonesië altijd gemiddeld circa 28 graden omdat het land rond de evenaar ligt.
We onderscheiden het droge seizoen, dat loopt van mei tot en met september en het natte seizoen van december tot en met februari. De overige maanden zijn overgangsmaanden tussen de droge en de natte tijd. De gemiddelde temperatuur op zeeniveau in heel Indonesië is circa 30 graden Celsius. In de bergen is de temperatuur lager. Zoek je wat verkoeling, bezoek dan een van de hooggelegen steden.

Hoogseizoen Indonesië

Het hoogseizoen op Indonesië loopt van juni tot september. Indonesië is dan druk bezocht door toeristen. Vooral Europeanen bezoeken Indonesië in deze tijd. Het komt in het hoogseizoen voor dat alle accommodaties volgeboekt zijn. Als je niet in het hoogseizoen gaat, dan is het vaak geen probleem om ter plaatse een accommodatie te regelen. Je kunt dan zelfs bij veel hotels en appartementen een hoge korting krijgen. Zelfs in het hoogseizoen kun je meestal voor minder dan 15 euro heerlijk eten. Het eten is over het algemeen een beetje zoet en pittig en wordt veel bereid met ketjap.

Regenseizoen Indonesië

Het regenseizoen in Indonesië loopt van oktober tot april. Het aantal dagen met regen neemt vanaf het begin van de regenperiode toe en ook de intensiteit van de regenbuien wordt hoger. Ook de luchtvochtigheid neemt steeds verder toe, waardoor het wat klam en benauwd aan kan voelen.
Houd er verder rekening mee dat sommige eilanden tijdens het regenseizoen minder goed bereikbaar zijn. Als het veel regent is de zee wat wilder waardoor sommige boten niet varen.

In december en januari valt de meeste regen. De hoeveelheid regen varieert van eiland tot eiland, afhankelijk van de geografische ligging en hoogte. Op Java en Bali is de droge tijd van mei tot en met oktober. In de berggebieden valt aanzienlijk meer regen dan in de laagvlakten. Een fikse regen- of onweersbui duurt in de praktijk overigens maar maximaal een uur.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy