De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Irak

Beste reistijd Irak


Beste reismaanden IrakDe beste reistijd voor Irak zijn klimatologisch gezien de maanden april en mei en september en oktober, ons voorjaar en najaar. De temperatuur schommelt deze periode gemiddeld tussen de 24 en 35 graden. In de zomer kan het in Irak warmer dan 40 graden worden. Reizen naar Irak wordt echter ontraden.

Beste reismaanden Irak

Klimaat Irak

Irak heeft voornamelijk een woestijnklimaat. Het is er droog, meestal vrijwel onbewolkt en de temperaturen kunnen oplopen tot extreem hoge waarden. Richting zee in het zuidoosten wordt het vochtiger. In het noorden verandert het klimaat snel. In de bergen van Irak kan het koud zijn en zelfs regelmatig sneeuwen. Hier in het Koerdistangebergte zijn de zomers koel en de winters erg koud. Van november tot april is er kans op sneeuwval.

De zomer is extreem warm in het midden en zuidoosten van Irak. De maximumtemperatuur bereikt regelmatig 50 graden, wel met een lage luchtvochtigheid, die de temperaturen beter draaglijk maken. Bewolking is er zelden en Bagdad is een van de zonnigste plaatsen in het land. Het westen en het zuiden is woestijn. Veertig procent van Irak valt hieronder. De woestijn bestaat grotendeels uit steen.

Hoogseizoen Irak

In verband met de instabiele situatie in het land, worden reizen afgeraden. Irak kent daarom geen toeristisch hoogseizoen.

Regen in Irak

Irak kent geen regenseizoen. Het is een woestijnachtig land. Vooral in de bergen kan wel regen en sneeuw vallen, vooral in de periode van november tot april. Regen valt in de zomer nauwelijks.

Bezienswaardigheden Irak

Momenteel is Irak vrijwel onbereisbaar voor toeristen. Een lijst met bezienswaardigheden in Irak zal toegevoegd worden, zodra het land weer interessant en veilig is voor toeristen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy