De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Iran

Beste reistijd Iran


Beste reismaanden IranDe beste reistijd voor Iran zijn de maanden april en mei en september en oktober, in het voorjaar en najaar. Iran is echter een zeer afwisselend land, zowel in landschap als klimaat. Dit betekent dat er voor elke seizoen een ideale regio is. Over het algemeen geldt dat de zomers in Iran erg heet kunnen zijn, terwijl de winters juist erg koud zijn.

De lente en de herfst zijn daarom vooral geschikt voor reizen in centraal Iran en de woestijnsteden Kashan, Yazd en Kerman. Vanwege het woestijnklimaat kan het daar in de zomer te heet zijn. In de zomer is het erg aangenaam in het noordwesten en het Kaspische zeegebied. In de winter is een vakantie of reis naar Iran heel geschikt in het gebied rondom de Perzische Golf.

Beste reismaanden Iran

Klimaat Iran

Het klimaat in Iran is zeer gevarieerd. Iran wordt ook wel het land met de vier seizoenen op één dag genoemd. Er zijn regio’s met een landklimaat, een subtropisch klimaat en een zeeklimaat. Iran kent extreme temperatuurverschillen.

In de zomer kan het bijvoorbeeld 50 graden zijn in Khuzestan en 15 graden in het nabijgelegen Zagros gebergte. In de winter kan gewintersport worden boven Teheran, terwijl mensen nog snorkelen in de Perzische Golf. De zomermaanden zijn warm tot heet in Iran, zelfs aan de kust blijft het warm.

Hoogseizoen Iran

Iran kent geen toeristisch hoogseizoen. In de grensgebieden met Pakistan en Afghanistan kan het overigens bijzonder gevaarlijk zijn. Reizen naar deze regio’s zijn dan ook absoluut af te raden. In de rest van het land kan redelijk veilig gereisd worden. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Houd het actuele reisadvies voor Iran in de gaten.

Regen in Iran

Het regent in Iran met name in de hoger gelegen bergstreken en de gebieden rond de Kaspische Zee. De vochtigheidsgraad is in het gehele land vrij laag, behalve in de Perzische Golf regio, waar het ‘s zomers zeer vochtig en benauwend warm kan worden.

Bezienswaardigheden Iran

Iran is nog geen echte toeristische trekpleister, maar kent wel enkele bijzondere bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de archeologische stad Persepolis en de hoofdstad Teheran. De stad Tabriz was vroeger de hoofdstad van Iran en is tegenwoordig een belangrijke handelsplaats voor de relatie met Europa. In Tabriz vind je de grootste overdekte bazaar van Iran, die zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Bezoek ook de Dasht-e Lutwoestijn in het noordoosten van Iran, met grote zoutvlaktes, rotsachtige gebieden en zandduinen. Een bijzonder schouwspel, vooral bij zonsondergang. De ruïnes van Persepolis zijn ook een prachtige attractie, waar overblijfselen van de oude koningsstad van het Perzische Rijk te vinden zijn.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy