De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Israël

Beste reistijd Israël


Beste reismaanden IsraëlDe beste reistijd voor Israël zijn de maanden maart tot en met mei en september tot en met oktober. Een rondreis door heel Israël kan het beste gemaakt worden in de periode tussen zomer en winter. In Israël heeft elke reisperiode zijn eigen charme. In het voorjaar staat het land in bloei, in de zomer is Israël een paradijs voor zonaanbidders, in de herfst zijn veel bijzondere feestdagen zoals het Loofhuttenfeest en Joods Nieuwjaar en in de winter is het in Israël heerlijk overwinteren.

Ga je een echte strandvakantie houden in bijvoorbeeld Eilat, dan kun je het hele jaar in Israël terecht. De beste periode om naar Israël te gaan is dus vooral afhankelijk van het doel van je reis en je bestemming binnen het land.

Beste reismaanden Israël

Klimaat Israël

Het klimaat van Israël is onder te verdelen in verschillende klimaten. De warmste maanden van het jaar zijn juli en augustus. Van september tot november en van april tot juni zijn de temperaturen aangenaam en is er weinig neerslag. In de zomer, tussen mei en september is het erg heet. Vooral in Eilat en Tel Aviv loopt het kwik behoorlijk op. Ook in Jeruzalem is het warm, al heeft de hooggelegen stad minder last van de warmte.

Het klimaat in het centrale en noordelijke gedeelte van Israël is overheersend mediterraan, en wordt kent hete zomers en regenachtige winters. De kustvlakte is vochtig in de zomer en aangenaam in de winter, terwijl in de bergen de zomers droog zijn en het in de winter behoorlijk koud kan worden. Het zuidelijke en oostelijke gedeelte van Israël heeft een woestijnklimaat met heet en droog weer en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Tussen de woestijn- en mediterrane zones ligt een overgangszone met een steppeklimaat.

Op de berg Hermon in het noorden ligt bijna altijd sneeuw, terwijl het in badplaats Eilat in het zuiden bijna altijd aangenaam warm is. En de temperatuur op zeeniveau in Tel Aviv is anders dan de temperatuur in Jeruzalem op 800 meter hoogte of de Dode Zee, het laagste punt op aarde. In de winter hebben toeristen de keuze tussen skiën op de Hermonberg of zwemmen in de Golf van Eilat.

Hoogseizoen Israël

Het hoogseizoen in Israël is de zomer, waarmee de prijs van accommodaties ook flink stijgt. Tijdens Joodse feestdagen verdubbelen de prijzen en winkels en restaurants blijven dicht.

Regenseizoen in Israël

Het regenseizoen in Israël loopt van oktober tot mei, maar de meeste regen valt tussen december en februari. De meeste neerslag in Israël valt in de winter als regen. Vooral het noordelijke en centrale deel van Israël zijn vochtig. Het zuidelijke en oostelijke deel van Israël is woestijnachtig en heeft daardoor geen last van regen. Op de Hermonberg valt er ieder jaar sneeuw, en ook op sommige van de andere hoge bergen kan er in de winter wat sneeuw vallen.

Bezienswaardigheden Israël

Bezoek Tel Aviv, aan de kust van de Middellandse Zee. Miljoenen bezoekers komen hier jaarlijks de prachtige Bauhaus-architectuur bewonderen. Bekijk Jaffa, het Diaspora Museum met joodse geschiedenis en Tayelet, een levendige boulevard aan het strand.

Jeruzalem is het duizenden jaren oude centrum van de drie wereldreligies. Een belangrijke stad voor zowel joden, moslims als christenen. Ze telt talrijke historische sites en heilige plaatsen, zoals de beroemde Klaagmuur en de Rotskoepel. Bekijk ook de Nieuwe Stad met het Knesset.

Bezoek de streel Galilea, ook wel de tuin van Israël genoemd. Galilea strekt zich uit van het midden van het land tot het noorden. Een van de hoogtepunten uit deze streek is het Meer van Galilea, ook wel het Meer van Tiberias genoemd. Bezichtig de kruisvaardersvestigingen in Akko, de Carmelberg, de opgravingen in Beth Shean, Nazareth en Capernaum. Ga drijven in de Dode Zee, het laagst gelegen meer van de wereld. Bewonder de ruïnes van het paleis van Herodes in Masada.

Zon-, zee- en strandliefhebber? Ga dan naar Eilat, gelegen aan de Rode Zee in het uiterste zuiden van Israël. Eilat is het populairste vakantieoord van Israël. Hier kun je met dolfijnen zwemmen, het Coral Reserve onderwater ontdekken en duiken, of maak een Rode Zee-cruise. Vanaf Eilat zijn ook bijzondere excursies te maken, naar de woestijn of zelfs naar Petra in het nabijgelegen Jordanië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy