De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Italië

Beste reistijd Italië


Beste reismaanden ItaliëDe beste reistijd voor Italië zijn de maanden mei tot en met september. Met name de Noord-Italiaanse regio’s zijn dan populair, aangezien deze beschermd worden door de bergen.

De zomermaanden van juni tot en met augustus zijn de beste reistijd voor een zonvakantie naar Italië. In deze maanden heb je in heel Italië de meeste kans op zon en zijn de temperaturen het hoogst met een gemiddelde aangename temperatuur van 24 graden. In het zuiden kunnen de temperaturen dan wel oplopen tot maar liefst 40 graden. In de grote en drukke steden zoals Rome of Florence kan het dan onaangenaam benauwd zijn.

Beste reismaanden Italië

Klimaat Italië

Italië heeft een mediterraan klimaat, met warme zomers en zachte winters. Wel kunnen er landelijk grote temperatuurverschillen zijn, vanwege de langgerekte vorm van het land. We onderscheiden in Italië daarom drie regio’s. Klik op een regio voor meer informatie.

Noord Italië In de noordelijke provincies zoals Piemonte, Lombardije, Garda, Trentino en Veneto, kent in de zomermaanden een aangenaam klimaat met een gemiddelde temperatuur van 20 tot 26 graden. Door de bergen is het weer hier vanaf mei al erg lekker en kan het massatoerisme vermeden worden.

Midden-Italië, met plaatsen als Toscane en Umbrië is waar het echte Middellandse Zee-klimaat begint. Het is er het hele jaar door warm en de beste reisperiode voor dit gebied loopt van half oktober tot ongeveer half juni. De temperatuur ligt dan tussen de 12 en 20 graden met circa 8 zonuren per dag. De zomermaanden zijn erg heet met temperaturen die zeker de 30 graden zullen bereiken en toeristisch druk.

Zuid-Italië is in de zomermaanden heet, met temperaturen van 28 tot 30 graden, met uitsschieters naar 40 graden als de wind vanuit de Sahara komt. De herfst en lente zijn in Zuid-Italië aangenamer met een gemiddelde temperatuur van 17 tot 20 graden. Ook in de winter is Italië een prima plek om te overwinteren. In de wintermaanden is het gemiddeld nog steeds 15 graden.

Hoogseizoen Italië

Het hoogseizoen in Italië loopt van begin juli tot en met eind augustus. In deze maanden is het erg druk, vooral in Noord-Italië, bij de bekende meren. Ook andere plaatsen in Italië zijn druk. Reserveren van accommodaties en campings is zeker aan te raden. Ook de wegen naar de vakantiebestemmingen in Italië zijn vaak erg druk. Vermijd de zwarte zaterdagen.

Regen in Italië

Waar en wanneer de meeste regen valt is vooral afhankelijk van de regio en het jaargetijde in Italië. Un het zuiden van Italië valt de regen vooral in de wintermaanden, terwijl er in de zomermaanden zeer weinig regen valt. In het noorden valt de meeste regen in het voorjaar. Wanneer wolken blijven hangen bij de bergen, kan het ook in de zomer een aantal dagen flink regenen.

Bezienswaardigheden Italië

Italië is een zeer veelzijdig land met veel bijzondere bezienswaardigheden. Bezoek Rome, eigenlijk een enorm museum met een enorme schat aan kunst en architectuur. De geschiedenis van Rome strekt zich uit over ruim 2500 jaar. Bekijk het Pantheon, het Colosseum, het Forum Romanum, de Sint-Pietersbasiliek en de door Michelangelo beschilderde Sixtijnse kapel en de Trevifontein.

Andere prachtige bestemmingen in Italië zijn Venetië, Toscane, Florence, de Amalfische kust, Pompeii, de bergketen Dolomieten, Cinque Terre, het eiland Sardinië, de Italiaanse Rivièra, het Comomeer of het Gardameer, de stad Milaan, houd een actieve vakantie in de Italiaanse Alpen, of beklim de vulkaan Etna op Sicilië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy