De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Ivoorkust

Beste reistijd Ivoorkust


Beste reismaanden IvoorkustDe beste reistijd voor Ivoorkust zijn de maanden december tot en met februari. In deze reisperiode is het binnenland groen en zijn de savannes weelderig. Deze periode geldt als het droge en warme seizoen. Van maart tot mei wordt het heter, waarbij het vooral in het binnenland gemakkelijk tot 38 graden warm kan worden. Rond mei begint de regentijd, die ongeveer tot en met oktober aanhoudt.

Beste reismaanden Ivoorkust

Klimaat Ivoorkust

Ivoorkust heeft een tropisch klimaat, waarbij vooral in het zuiden aan de kust, de meeste regen valt. In mei en juni is het extreem nat. Reizen door het land is dan zelfs af te raden. De droogste periode loopt van november tot en met februari. In het noorden is de regenval minder heftig. Het is daar dan wel heter. In de maanden januari tot en met april wordt het overdag gemiddeld 35 graden. Aan de kust ligt de temperatuur dan gemiddeld ongeveer vijf graden lager.

Hoogseizoen Ivoorkust

Ivoorkust ken in verband met de instabiele situatie geen toeristisch hoogseizoen. Houd altijd het actuele reisadvies in de gaten.

Regenseizoen in Ivoorkust

Het regenseizoen of de moessonperiode in Ivoorkust loopt van mei tot en met oktober.

Bezienswaardigheden Ivoorkust

Ivoorkust heeft mooie witte stranden, bananenplantages en tropische regenwouden. Ook bezit het enkele nationale parken, waaronder zelfs het grootste nationale park van West-Afrika: Taï Nationaal Park. In dit park leeft een grote populatie chimpansees.

Vochtige savannes bepalen het landschap in het noorden. Centraal in Ivoorkust vind je tropische regenwouden met apen, antilopes, buffels, gazelles, nijlpaarden en zelfs olifanten.

De officiële hoofdstad Yamoussoukro is relatief klein, met circa 200.000 inwoners. Bezichtig hier de Basilique de Notre Dame de la Paix en het paleis van voormalig president Felix Houphouët-Boigny.

De grootste stad van Ivoorkust is Abidjan, de economische hoofdstad van Ivoorkust met bijna drie miljoen inwoners. Bezoek tijdens je reis ook zeker het natuurreservaat Mount Nimba en de nationale parken van Taï en Comoé. Houd wel het actuele reisadvies in de gaten.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy