De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Jamaica

Beste reistijd Jamaica


Beste reismaanden JamaicaDe beste reistijd voor Jamaica zijn de maanden december tot en met april, dat meteen ook de droge tijd is op Jamaica. Jamaica is een perfecte bestemming voor een zonvakantie, maar ook rondtrekken is er aangenaam, met een altijd aanwezige verkoelende zeebries.

Het Caribische eiland is niet alleen tropisch warm, maar ook vochtig. Daardoor kent het eiland een prachtige en weelderige begroeiing. Jamaica kent een regentijd, maar deze is niet zo heftig als de naam doet vermoeden.

Beste reismaanden Jamaica

Klimaat Jamaica

Jamaica kent een tropische savanneklimaat. Dit betekent dat het land een droge periode en een regentijd kent. De temperatuur is aangenaam rond 28 graden, maar ook de zeewatertemperatuur heeft een heerlijke gemiddelde temperatuur van 27 graden. Door de vochtigheid op Jamaica kan het wel drukkend en klam aanvoelen, vooral in het binnenland. Langs de kust staat vrijwel altijd een verkoelende wind.

Hoogseizoen Jamaica

Het hoogseizoen op Jamaica loopt tussen midden december tot midden april. De drukste perioden zijn daarbij met de kerst en rond Pasen. In deze periode wordt het eiland overspoeld met toeristen en liggen de prijzen ook beduidend hoger.

Regenseizoen in Jamaica

In mei en juni en in september en oktober valt er meer regen dan in de droge tijd. Vaak geldt dat het na een bui snel weer opdroogt en de zon weer schijnt. De regen valt meestal in de vorm van een verfrissende, korte heftige bui. Vooral tijdens de maanden augustus, september en oktober is er kans op een tropische storm.

Hoewel Jamaica in een gebied ligt met vrij veel orkanen, is de kans op een orkaan met een vernietigende kracht vrij klein. De meeste orkanen die Jamaica aandoen zijn al afgezwakt doordat ze eerst over een ander eiland zijn getrokken. Een flinke storm behoort uiteraard wel tot de mogelijkheden. Het orkaanseizoen duurt van juni tot eind november, waarbij de kans op een orkaan het grootst is in de maanden september en oktober.

Bezienswaardigheden Jamaica

Een van de grootste attracties van Jamaica is het genieten van zon, zee en strand. Maar ook het wandelen naar Blue Mountain Peak met een geweldig uitzicht over heel Jamaica is een aanrader. Dit is het hoogste punt van het eiland.

Wanneer je naar Jamaica gaat, bezoek dan zeker ook Montego Bay Marine Park. Een zeereservaat met verschillende riffen waar veel zeeleven te zien is. Het is de beste snorkel- en duikplaats van Jamaica. Ook kunnen er dolfijnen gespot worden.

Kingston is de hoofdstad van Jamaica. Proef de Jamaicaanse cultuur en bezoek er enkele musea, waaronder natuurlijk het niet te missen Bob Marley-museum.

Ook golfliefhebbers komen aan hun trekken, met vele mooie golfclubs en golfbanen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy